|

Mobil vergi daireleri geliyor

Havalimanları, araç muayene istasyonları ve tapu müdürlüklerine mobil ödeme terminalleri kurulacak. Sistemin kolaylık sağlayacağını belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Terminaller aracılığıyla vatandaşlarımız, söz konusu alanlardan başka bir yere gitmeden vergi ve cezalarını ödeyebilecek'' dedi.

.
00:00 - 28/07/2014 Monday
Güncelleme: 23:29 - 27/07/2014 Sunday
Yeni Şafak
Mobil vergi daireleri geliyor
Mobil vergi daireleri geliyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, havalimanları, araç muayene istasyonları ve tapu müdürlükleri gibi bir çok yere kiosk tarzında ödeme terminalleri kuracaklarını belirterek, bu sayede vatandaşların başka bir yere gitmeden vergi ve cezalarını ödeyebileceklerini bildirdi. Şimşek, ''Bu sayede ''vergini öde, öyle gel'' dönemi sona erecek'' dedi.

''SANAL POS''LA ÖDEME

Gelişen teknoloji ile birlikte ortaya çıkan kolaylıkları faaliyet alanlarına yansıtan Maliye, yeni bir uygulama için de kolları sıvadı. Bakanlık, ''Ödeme Terminali Projesi'' için çalışmalarına başladı. Bakan Şimşek, havalimanları, araç muayene istasyonları, tapu müdürlükleri, ticaret ve sanayi odalarında işi olanların, buralardaki işlemlerinden önce varsa vergi borçları ve cezalarını ödemiş olmaları gerektiğini söyledi.

YURT DIŞINA ÇIKANLAR RAHATLAYACAK

Yurt dışına seyehat edeceklerin veya ev alacakların ise öncelikle ilgili harçları ödemelerinin zorunlu olduğunu anlatan Şimşek, yeni sistemi şöyle anlattı: ''Örneğin, bir vatandaşımız aracını muayene ettirmek için ilgili istasyona gidiyor. Orada önce bir sıra alıyor ve belki uzun da bir süre bekliyor. Tam sıra kendine geldiğinde, oradaki memur vatandaşımıza vergi borcu veya cezası olduğunu söylüyor. İşte vatandaşlarımızı şimdi bu sıkıntıdan kurtaracağız. Havalimanları, araç muayene istasyonları, tapu müdürlükleri ve ticaret, sanayi odaları gibi bir çok yere kiosk tarzında ödeme terminalleri kuracağız. Terminaller aracılığıyla vatandaşlarımız söz konusu alanlardan başka bir yere gitmeden vergi ve cezalarını ödeyebilecek. Bu sayede ''vergini öde, öyle gel'' dönemi sona erecek, zaman kayıpları da ortadan kalkacak.''

Yurtdışına çıkışta vergi borcuna takılan vatandaşlar, havalimanlarına da kurulacak mobil vergi daireleri ile rahat bir nefes alacak.

Sıkıntılar sona erecek

Yeni projeyle önemli bir sıkıntıya son vermiş olacaklarına dikkati çeken Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı: ''Bu proje ile ihtiyaç duyulan mekanlara koyacağımız kiosk tarzında cihazlar üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi''ne erişilmesi sağlanacak ve borç sorgusu ve bu sorgu sonrasında borç bulunması ve bu borcun ödenmek istenmesi halinde de cihaz üzerindeki Sanal POS''la ödeme yapılabilmesi mümkün olacak.''

10 years ago
default-profile-img