|

'Numaraları taşımada ücret alınmayabilir'

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Acarer, Numara Taşınabilirliği kapsamında yüzde 10 civarında hareket beklediklerini belirterek, "Operatörler muhtemelen ücret almayacak" dedi

Ankara
00:00 - 20/09/2008 Cumartesi
Güncelleme: 23:43 - 19/09/2008 Cuma
Yeni Şafak
'Numaraları taşımada ücret alınmayabilir'
'Numaraları taşımada ücret alınmayabilir'

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, 9 Kasımda uygulamaya konulacak Numara Taşınabilirliği kapsamında yüzde 10 civarında bir hareket beklediklerini belirterek, "Operatörler muhtemelen ücret almayacak, müşteri çekebilmek için çok önemli imkanlar sunacak" dedi. Numara taşınabilirliği konusunda, yönetmelikte "caydırıcı olmayacak ve bu geçiş işlemini engellemeyecek şekilde bir miktar para alınabilir" ifadesi bulunduğunu dile getiren Acarer, "Numara taşımadan ücret almak operatörlere kalmış. Operatörlerden bazılarının ücret almayacağı şeklinde beyanları var ama yazılı değil. Muhtemelen geçişi cazip kılmak için almayacaklardır" dedi.

ORTAK BİLGİ SİSTEMİ

GSM operatörlerinin abonelerin borçları konusunda ortak çalışma yaptıklarını belirten Acarer, "Muhtemelen bir süre sonra operatörler arasında centilmenlik anlaşması yapılacak. Kötü niyetliler için ortak bir bilgi sistemi kurulabilir" dedi. Acarer, numara taşınabilirliğinin abone dağılımına yapacağı etki konusunda da "Numara taşınabilirliğinde yüzde 10 civarında hareket olur. Yüzde 10, eşit şekilde mi dağılır onu bilemem ama kesin bir şey var, ciddi bir rekabet olacak. Bu da vatandaşa yansıyacak" dedi.



16 yıl önce