|

Öğretmenlere maaş müjdesi!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yaptıkları ziyarette, öğretmen maaşlarının iyileştirilmesi konusunda ortak fikre sahip olduklarını söyledi

Cihan
00:00 - 11/03/2013 Pazartesi
Güncelleme: 11:05 - 11/03/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Öğretmenlere maaş müjdesi!
Öğretmenlere maaş müjdesi!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yaptıkları ziyarette, öğretmen maaşlarının iyileştirilmesi konusunda ortak fikre sahip olduklarını memnuniyetle gördüklerini belirterek, " Sayın Bakan, eşit işe eşit ücret düzenlemesi olan 666 Sayılı KHK''da unutulan öğretmenlere ek ödeme verilmesi gerektiğini ve ücretlerinin iyileştirilmesi lazım geldiğini ifade etmişlerdir." dedi. Başkan Avcı, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı''nın yapması gereken ilk icraatın; öğretmen, öğrenci ve velilerin eğitim sistemine olan güvenlerini kazanmak ve güçlendirmek olması gerektiğini söyledi.

Sendika genel merkezinde basın açıklaması yapan Gürkan Avcı ''Eğitim sistemine olan güveni ve istikrara dönük toplumsal öngörüyü sağlamadan yapılacak reformlar hem kalıcı olmaz hem de yeterli desteği bulamaz'' dedi.

Eğitim sisteminin son yarım asırdır yazboz tahtasına döndüğünü ve yapılan eğitim reformlarının kalıcı olmayacağı, her yıl değişeceği inancının toplumda yer edindiğini kaydeden Avcı, ''Eğitimde ben yaptım oldu, dayatmasına artık son verilmelidir. Eğitimde sürdürülebilir iyileştirme ve başarıyı yakalamamız gerekiyor. Eğitimde 2023 ve 2071 vizyonuna uygun projeksiyonel bir yol haritasına ihtiyaç vardır. Bunun içinde tıpkı yeni Anayasa çalışmasında olduğu gibi herkesin altına imzasını atacağı bir eğitim reform paketi hazırlanmalıdır. Tüm partilerin, sendikaların, ilgili sivil ve kamu kuruluşlarının içinde yer aldığı yeni ve büyük bir Milli Eğitim Şurası yapılmalıdır. Önümüzdeki elli yılın eğitim politikalarına yön verecek ortak kararlar burada alınmalıdır'' diye konuştu.

''NABİ AVCI, BİR ŞANS OLABİLİR''

Gürkan Avcı, Cumhurbaşkanı''ndan Başbakan''a kadar tüm siyasi partilerin katıldığı, eğitim alanında yetkin yerli ve yabancı tüm eğitim lider ve uzmanlarının iştirak edeceği yeni ve büyük 19. Milli Eğitim Şurası''nın bilimsel, demokratik ve katılımcı bir anlayışla yapılması gerektiğini hatırlatarak, ''Geçen yıl yapılan eğitim reformlarından bir tanesi bile bence Millî Eğitim Şûrası''nın toplanması için yeterliydi. Eğitim sisteminde yapılan ve yapılması gereken değişikliklerin şurada değerlendirilip, tartışılıp yürürlüğe girmesinin, eğitim sistemi için daha faydalı olacağına inanıyorum. Bu arada Şuranın toplanması ve sonuçlanması sürecinde iletişim hocası olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı''nın diyalogcu, uzlaşmacı ve kucaklayıcı siyasi kişiliğinin de bir şans olduğunu düşünüyorum'' dedi.

BAKAN AVCI İLE GÖRÜŞME

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Cuma günü yaptığı görüşmeden bazı notları da paylaşan DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, ''Sayın Bakanımızla öğretmenler başta olmak üzere eğitim çalışanlarının maaşlarının iyileştirilmesinin zaruriyeti konusunda hemfikir olmaktan büyük memnuniyet duydum. Eşit işe eşit ücret düzenlemesi olan 666 Sayılı KHK''da unutulan öğretmenlere ek ödeme verilmesi gerektiği ve ücretlerinin iyileştirilmesi lazım geldiğini ifade eden Sayın bakanın, AK Parti'nin ustalık dönemine yakışır işler yapacağına inanıyorum. Geçmiş dönemlerde yapılan başarılı reformları tamamlayacağına ve kangren haline gelmiş eğitim sisteminin sorunlarını çözeceğine dönük ümidimiz daha da artmıştır. Sayın Bakanın atacağı her olumdu adımda destekçisi olacağımızı belirtmek istiyorum'' dile getirdi.


11 yıl önce