|

Opel Türkiye'de çıta yükseltecek

Opel Avrupa Başkan Yardımcısı Volker Hoff, Tofaş ile gerçekleştirilen Combo ortaklığının pazarı hareketlendirdiğine vurgu yaparken Türkiye'nin önemli bir sıçrama tahtası olduğunun altını çizdi

Aa
00:00 - 21/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 03:26 - 21/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Opel Türkiye'de çıta yükseltecek
Opel Türkiye'de çıta yükseltecek

Opel Avrupa Başkan Yardımcısı Volker Hoff, büyüyen pazarlarda ve büyümek istedikleri pazarlarda yerlerini almaları gerektiğini, Bursa'da Tofaş ile yaptıkları anlaşma gereği Combo'nun üretilmesinin de aslında bu alanda atılmış bir adım olduğunu, belki ileride bunun daha farklı adımlarının atılacağını bildirdi.

TÜRKİYE SIÇRAMA TAHTASI

Hoff, ' Arap ülkeleri, Türkiye'nin komşu ülkelerinde gelişmeler oluyor. Onlara baktığınızda, tabiki bu henüz kesinleşmiş değil ama, Türkiye belki bir sıçrama tahtası veya platform o ülkeler için. Çünkü o ülkelerde Türk hükümeti, Türkler çok daha yakın karşılanıyor, çok daha iyi ticaret imkanları var. Onun için böyle bir fırsatı da belki Türkiye üzerinden değerlendirmekte fayda olacak, o pazarlara mutlaka açılmamız gerekiyor' dedi.

YILLIK 40 BİN ADET ÜRETİM

Volker Hoff, Fiat ile yapılan işbirliği anlaşması doğrultusunda Tofaş'ın Kasım 2011'de Combo üretimine başladığını, yıllık 40 bin adetlik üretim hedeflendiğini hatırlatarak, kontrat ve işbirlikleriyle ilgili memnun olduklarını söyledi. Yeni Combo'yu geçen sonbahar aylarında Frankfurt Fuarı'nda tanıttıklarını, ardından da Kasım ayında üretim ve satışların başladığını belirtti.

TÜRK EKONOMİSİNE KATKI

Hoff, Combo'nun Bursa'da üretilmesinin Türk ekonomisine de büyük katkı sağladığına dikkati çekerek, 'Türkiye'de ekonomik olarak baktığınızda bilançolarda bir cari açık makası var. Biz bu arabanın yüzde 95'ini ihraç ederek, bu makasın kapanmasına katkıda bulunuyoruz.' dedi.


Genişlememiz sürüyor

"Türkiye'de genişlemeyi, büyümeyi ve pazar payımızı, hem de toplam pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz' diyen Hoff, Avrupa pazarının artık doyuma ulaştığını, örneğin bin kişi başına düşen araba miktarının 500 olduğunu, büyümenin gerçekleşebilmesinin çok mümkün olmadığını anlattı. "Avrupa otomotiv sektörü' diye bir şeyin aslında olmadığını, bazı ülkelerde hiç otomotiv üretimi bulunmadığını, Almanya ve İtalya'da birçok markanın üretimi olduğunu anlatan Hoff, Avrupa'da gruplaşma olduğunu ve pazarı bunların domine ettiğini belirtti.


12 yıl önce