|

Organik çay ocakta piyasaya sürülecek

Organik çay üretimini 'ÇAYKUR için bir dönüm noktası' diye tanımlayan ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, 'Paket çalışmaları da son aşamaya geldi. Bu ay içinde piyasaya sürmeye çalışacağız' dedi. Yüce, 2010'da yeni atılımlar yapacaklarını söyledi

Aa
00:00 - 3/01/2010 Pazar
Güncelleme: 22:52 - 2/01/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Organik çay ocakta piyasaya sürülecek
Organik çay ocakta piyasaya sürülecek

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, geçen yıl 108 bin tonun üzerinde kuru çay satarak hedeflerinin üzerine çıktıklarını söyledi. Bu sezon üreticilerden 594 bin ton yaş çay aldıklarını belirten Yüce, 'Geçen yıl 108 bin tonun üzerinde kuru çay satarak hedeflerimizin üzerine çıktık. Böylece bir önceki yılın satışını da geçmiş olduk' dedi.

BÖLGESEL ÇAY ÇIKARMAYA DEVAM

Yüce, 2009 yılında en önemli çalışmalarından birinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik çıkarttıkları 'Diyarbakır' çayını piyasaya sunmaları olduğuna dikkati çekerek, bu çayın oldukça beğeni kazandığını ifade etti. Bunun dışında geçen yıl Uzungöl, Kafkasör, Karadeniz, Ayder, Ovit gibi pek çok çay çeşidini de piyasaya sunduklarını vurgulayan Yüce, 'Böylece piyasaya her bölgeyi yansıtan çay çeşitleri sunmuş olduk. Tüketici ne tür çay içmek isteniyorsa o çayları çıkartmaya devam ettik, bundan sonra da edeceğiz' diye konuştu.

ÇAYKUR TARİHİNDE BİR İLK OLDU

Yüce, çalışmalarına 2007 yılında Hemşin'de pilot olarak başladıkları 'Organik Çay Üretme Projesi' kapsamında kurulan fabrikada 3 yılın dolmasının ardından geçen yıl organik çay işlemeye başladıklarını belirterek, şunları söyledi: 'ÇAYKUR olarak ilk organik çayı üretmeye başladık. Bu hem ÇAYKUR tarihi açısından hem de 2009 yılının en önemli olaylarından, dönüm noktalarından birisi oldu. Organik çayın üretilmesi, bizim için önemli bir olaydı. Bunu da başarmış olduk. Paket çalışmaları da son aşamaya geldi. Bu ay içinde piyasaya sürmeye çalışacağız.'


Tablet de üretilecek

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, TÜBİTAK, Akdeniz Üniversitesi ve 19 Mayıs Üniversitesi ile ortak olarak çalışmalarına geçen yıl başladıkları yeşil çay pudra ve tablet ürünlerinin üretilmesi çalışmasını bu yıl sonuçlandırmaya çalışacaklarını, bu projenin bu yılın önemli projelerinden olduğunu ifade etti. Yüce, çaylıkların yenilenme çalışmasında da bu yıl son aşamaya geleceklerini sözlerine ekledi.



14 yıl önce