|

Otomotiv devlerinden tatil molası

Otomotiv sektöründe imalat, ihracat ve istihdamda büyük paya sahip OYAK Renault ve Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları AŞ, 26 Temmuz itibarıyla üretime tatil molası verecek.

Aa
00:00 - 24/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:17 - 24/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Otomotiv devlerinden tatil molası
Otomotiv devlerinden tatil molası

Sınırlı sayıdaki personelle bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilecek tatilin ardından OYAK Renault'ta 16 Ağustos, Tofaş'ta ise 25 Ağustos'ta işbaşı yapılacak.

Yılda 400 bin araçlık üretim kapasitesi ve 6 bin 500 çalışana sahip Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında yıllık izin dolayısıyla 26 Temmuz-24 Ağustos'ta üretim yapılmayacak.

Tofaş'ta bu dönemde sınırlı sayıdaki nöbetçi personel, sadece bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirecek.

Türkiye'nin hem binek otomobil hem de hafif ticari araç üreten tek otomotiv şirketi olan Tofaş'ta, "Minicargo Projesi" kapsamında Fiat, Citroen, Peugeot markalarına, "Yeni Doblo Projesi" çerçevesinde ise Fiat, Opel ve Vauxhall'a üretim yapılıyor. Tofaş'ta ayrıca Fiat Linea imal ediliyor.

Günde çift vardiya çalışılan Tofaş'ta üretilen araçlar, 80 ülkeye ihraç ediliyor.

OYAK Renault'ta üretim 3 vardiya

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında yılda 360 bin otomobil ve 450 bin motor üretim kapasitesine sahip OYAK Renault'ta ise 4 bin 300 mavi, bin 300 beyaz yakalı çalışan, 26 Temmuz-15 Ağustos'ta yıllık izinlerini kullanacak ve üretim durdurulacak.

Bu süre zarfında 500-600 personel, fabrikada bakım ve revizyon çalışmaları yapacak.

Türk otomotiv sektöründe, otomobil ile "motor, vites kutusu, ön-arka takım, motor beşiği ve yürüyen aksam" üretimini gerçekleştiren tek kuruluş olan Oyak Renault, Clio, Fluence, elektrikle çalışan motorlu Fluence ZE ve Megane HB modellerinin üretimini gerçekleştiriyor.

Günde 3 vardiyayla çalışmalarını sürdüren OYAK Renault'ta üretilen araçlar, 80'i aşkın ülkeye gönderiliyor.

10 yıl önce