|

Oturma izni 1 yıla çıkıyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yabancı yatırımcılara oturma izni konusunda töleranslı olunması gerektiğini söylerken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da, oturma iznini 6 ay veya 1 yıla çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

Ajanslar
00:00 - 14/03/2013 Perşembe
Güncelleme: 11:05 - 14/03/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Oturma izni 1 yıla çıkıyor
Oturma izni 1 yıla çıkıyor

Türkiye'de yatırım yapanlara oturma izni ve vatandaşlık verilmesi konusunda bir soru üzerine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'den ciddi bir rakama ev alan ve yılın 1-2 ayını Türkiye'de geçirmek isteyenlere oturma izni konusunda daha toleranslı olunması gerektiğini, yatırım yapan kişilerin özellikle iş insanı kimliği bulunabileceğini de belirterek, ''Onların Türkiye'ye daha çok gidip gelmesi, daha çok iş getirecektir, ekonomiye katkısı olacaktır. Bununla ilgili çalışma başlattık'' ifadesini kullandı.

Babacan, ''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olayım, Türk pasaportu taşıyayım' şeklinde çok ciddi ilgi ve alaka var. Çünkü o ay yıldızlı pasaportun çok geniş bir coğrafyada nasıl kapı açtığını görüyoruz. Gelişmiş ülkelerin bu konuyla ilgili uygulamaları var. Önce oturma izni sonra çalışma izni arkasından vatandaşlık oluyor, ancak sırayla... Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının da kıymetini bilmemiz lazım. Herkese dağıtılacak bir şey değil, dikkatli olmamız lazım'' diye konuştu.

Türkiye''ye gelen yabancıların 3 aydan uzun kalmak istediğini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da, oturma iznini 6 ay veya 1 yıla çıkarmak için çalıştıklarını söylemişti

11 yıl önce