|

'Paşa paşa indirim'

550 yıllık tarihi çarşı Mahmutpaşa, AVM'lere indirim festivaliyle bayrak açtı.

Aa
00:00 - 24/08/2012 vendredi
Güncelleme: 14:08 - 24/08/2012 vendredi
Yeni Şafak
'Paşa paşa indirim'
'Paşa paşa indirim'

Fatih Sultan Mehmet'in sadrazamlarından Mahmut Paşa tarafından 1462 yılında yaptırılan Mahmutpaşa Çarşısı, AVM'lere karşı indirim festivali ile meydan okuyacak. Türkiye'nin en büyük ve en eski çarşılarından biri olan, 'ortadireğin alışveriş mekanı' Mahmutpaşa, 29 Ağustos-29 Ekim tarihleri arasında, tarihinde ilk kez alışveriş festivaline ev sahipliği yapacak. Çarşı esnafının tümünü tatlı bir heyecanın sardığı şu günlerde, festival etkinlikleri için son hazırlıklar sürüyor.

300 esnafın katılacağı festival kapsamında ürünlerde yapılacak indirimler, özellikle genç nesil tarafından yeterince bilinmeyen Mahmutpaşa'yı eskisi gibi alışverişin merkezi haline dönüştürecek. Sokak defilesiyle başlayacak olan festival, mehter takımı ve bando gösterisi, yarışmalar, müzik şölenleri, halka yapılacak yiyecek ve içecek ikramlarıyla renklenecek.

Mahmutpaşa Tüccar ve Esnafları Koruma Çarşıyı Güzelleştirme Derneği Saymanı Levent Savaş Orduoğlu, festivali, Mahmutpaşa'yı, yeni neslin de tanımasını sağlamak, ailelerin giyim merkezi olgusunu yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediklerini söyledi.


500 liraya gelinlik

Alışveriş için İstanbul dışından da Mahmutpaşa'ya çok sayıda vatandaşın geldiğini anlatan Gürsoy, 'Festival dolayısıyla fiyatlar daha da cazip hale gelecek. Ürünlerde, yüzde 70 varan indirim uygulanacak. Ortalama 990 lira olan bir gelinlik fiyatı, festival dolayısıyla 500 liraya düşecek. Müşterilerimiz yalnızca gelinliği bu fiyata alacaklarını düşünmesinler. Gelinliğin yanında duvak ve çiçeğini de vereceğiz' dedi.

il y a 12 ans