|

Patronların dediği oldu sandıktan istikrar çıktı

Yeni Şafak olarak bir hafta önce genel seçimlerle ilgili patronlara yeni hükümetle ilgili beklentilerini sormuştuk. Patronların ortak görüşü genel seçimin galibi birinci AK Parti, iktidar tek partiydi

00:00 - 23/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 02:17 - 23/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Patronların dediği oldu  sandıktan istikrar çıktı
Patronların dediği oldu sandıktan istikrar çıktı

Yeni Şafak Gazetesi geçtiğimiz günlerde Türk ekonomisine yön veren patronların ülkenin gelecek 5 yılını ilgilendiren genel seçimle ilgili nabzını tutmuştu. Patronların 22 temmuzla ilgili ortak görüşü Meclis'e üç partinin gireceğiydi. Görüştüğümüz bütün patronlara göre seçimden birinci parti olarak AK Parti çıkacak, ikinci ve üçüncülük ise CHP ile MHP arasında paylaşılacaktı. Patronların yeni hükümetle ilgili beklentileri ise AK Parti'nin iktidarını koruyacağı yönündeydi. İşte önde gelen iş adamlarımızın 14 Temmuz'da yaptığı 22 Temmuz tahminleri sıralamışlardı:

  • Tekofaks şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bermek: Seçimlerin galibi AK Parti olur. AK Parti ile birlikte CHP ve MHP Meclis'e girer. AK Parti % 38, CHP % 21, MHP yüzde 13 oy alır. AK Parti tek başına hükümeti kurar.
  • Beşgen İnşaat A.Ş ve Bursaspor eski Başkanı Levent Kızıl: AK Parti birinci parti olacaktır. Yüzde 38 oy alacak AK Parti dışında CHP ve MHP Meclis'e girer. AK Parti tek başına iktidara gelir.
  • Memorial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve armatör İhsan Kalkavan: AK Parti yüzde 39 oy alarak tek başına iktidara gelir. CHP yüzde 15, MHP yüzde 11 oy alarak Meclis'e girerler.
  • Albayrak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Albayrak: Seçimlerin galibi AK Parti olacak. AK Parti yüzde 40'la tek başına iktidar olur. MHP ve CHP Meclis'e girer.
  • Kutlutaş Holding Yönetim Kurulu üyesi Semih Haznedaroğlu: AK Parti birinci parti olarak Meclis'e girer. AK Parti dışında, CHP ve MHP'nin de Meclis'e gireceğini düşünüyorum. AK Parti % 40 oy alır. CHP % 20, MHP % 12 oy alır.
  • Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu: AK Parti genel seçimlerden galip çıkacaktır. AK Parti yüzde 40 oy alarak tek başına hükümeti kuracaktır.
  • Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren: Genel seçimin galibi AK Parti olacak. % 39 civarında oy almasını bekliyorum. AK Parti'nin dışında CHP, MHP ve 20-25 kadar bağımsız milletvekilinin Meclis'e girmesini bekliyorum. CHP'nin % 18, MHP'nin % 14 oy almasını bekliyorum. AK Parti'nin tek başına hükümet kuracağına inanıyorum.
  • Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın: AK Parti'nin birinci parti olacağını düşünüyorum. AK Parti % 38, CHP % 25 ve MHP % 14 ile Meclis'e girer. AK Parti tek başına hükümet kuracak.
  • Galatasaray 2. Başkanı ve Ege Seremik Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat: AK Parti seçimlerden birinci parti çıkar. Meclis'e AK Parti dışında, CHP ve MHP girer. % 34 civarında oy alacak AK Parti tek başına hükümet kurar.


  • 17 yıl önce