|

Piyasa beklentisi: 2010'da düzelme 2011'de patlama

Sanko Holding'in sahibi Konukoğlu, hükümetin tedbir paketlerinin diğer sektörlere de yansıyacağını söyledi

Aa
00:00 - 13/04/2009 Pazartesi
Güncelleme: 02:32 - 13/04/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Piyasa beklentisi: 2010'da düzelme 2011'de patlama
Piyasa beklentisi: 2010'da düzelme 2011'de patlama

Sanko Holding Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 2010'da ekonomide toparlanmanın başlayacağını belirterek, "En büyük patlama 2011'de olur, krizden çıkılmış, para kazanılacak bir yıl olur" dedi.

Sanko Holding, 145 milyon dolar yatırım yaptığı ilk alışveriş merkezi olan "Sanko Park Alışveriş Merkezi"ni açılışını yapmaya hazırlanan Konukoğlu, hükümetin krize karşı açıkladığı tedbir paketlerinin bazı sektörlere yansıdığını ama reel sektörün bazı kesimlerine henüz yansımadığını vurguladı. Zaman içinde bu iyileşmenin genele yayılacağını ifade eden Konukoğlu, “Tabii paketler açmak kolay değil, çok zor. Hükümete de hak vermek lazım. Ama bunları tek tek açıklamaktansa birden açıklamak acaba daha mı iyi; Onu biz, ekonomistler kadar bilmiyoruz. Ama sadece şunu biliyoruz; yangının üzerine bir kova su atarsan alevlenir, tankerle su döktüğün zaman söner” diye konuştu.

İTHALAT AZALIRSA İŞSİZLİK KALMAZ

Faaliyet gösterdikleri tekstil ve bazı sektörlerde geçen yıl istihdamda azalma olmasına karşın Sanko Holding genelinde istihdamın arttığına dikkati çeken Konukoğlu, "Hatta geçen ay Adıyaman'da 250-300 yeni işçi aldık" dedi.

Konukoğlu, ülke genelinde insanların tüketimlerinin düştüğünü dile getirerek, şunları kaydetti: "Düşüş var çünkü her şey ithal. Her şey ithal olunca insanlar işsiz kaldı. İthalatın önü kesildiği müddetçe Türkiye'de işsizlik azalır”

15 yıl önce