|

Piyasalarda erken bayram havası

Ramazan Bayramı''na sayılı günler kala çarşı pazarda hareketlilik başladı. Yerli ve yabancı turistler iç pazarı hareketlendirdi. İkinci el otomobil satışları tavan yaptı. Gıda fiyatları ise düştü.

.
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 22:27 - 24/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Piyasalarda erken bayram havası
Piyasalarda erken bayram havası

Ramazan Bayramı''nı tatilde geçirmek isteyenler konaklama tesislerinde boş yer bırakmadı. Yerli turistler deniz, yayla ve kültür tatili ayırt etmeden otellerin neredeyse tamamını doldurdu. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, konaklama tesislerinin son dönemlerin en hareketli bayramını yaşadıklarını söyledi. Ramazan Bayramı''nın 28 Temmuz Pazartesi günü başlayıp 30 Temmuz Çarşamba günü sona ereceğini hatırlatan Ayık, bayram rezervasyonlarında ülke genelinde ciddi bir doluluk olduğunu belirtti.

İÇ PAZAR HAREKETLENDİ

İç pazarın turizmdeki payı bayramlarda yüzde 30''a yakın artış gösteriyor'' diyen TÜROFED Başkanı Ayık, yerli turistin tatil rezervasyonunu genellikle son dakikada yapmayı tercih ettiğini de kaydetti. Osman Ayık, ''Bayramla başlayan yoğunluk geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi yine okullar açılıncaya kadar devam eder'' yorumunu yaptı.

TURİZMDE DEVLER LİGİNDEYİZ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizmde oldukça başarılı bir sezon geçirdiklerini belirterek, ''Yılın ilk 6 aylık rakamlarına göz attığımızda bu başarı açıkça görülebiliyor'' dedi. Çelik, haziranda, turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 6,41''lik artış görüldüğünü söyledi. Çelik, bu dönemde, yabancı ziyaretçi sayısının 4 milyon 335 bin 75 kişiye ulaştığını bildirdi.

Fiyatlar Ramazan''da artmadı

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek daha önce tahmin ettikleri gibi ramazan ayında fiyatların artmadığını belirterek adeta müjde verdi.Altunbilek,perakende sektörü açısından ramazanın yaz mevsimi ve tatil dönemi olmasına rağmen beklenenden daha iyi geçtiğini söyledi. Altunbilek, ''Ramazanın başında ''fiyatlar çıkmayacak aksine düşecek'' demiştim. Kesinlikle çıkmadı, düştü. Et fiyatları yükselecek mi? diye çok konuşuldu. Bir iki gün bazı kişilerin yaptığı zam görüldü ancak sonra fiyatlar eski haline döndü. Tavuk fiyatları yüzde 5 civarında düştü. Sebze meyve fiyatları da zaten yaz sezonu olduğu için iniş halinde'' yorumunu yaptı.


10 yıl önce