|

Problem yok uçuşa devam

.
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:34 - 16/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Problem yok uçuşa devam
Problem yok uçuşa devam

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Yeni İstanbul Havalimanı projesinin işleyişiyle ilgili hiçbir problemin olmadığını belirterek, ''Normal prosedürleri devam ediyor. İnşallah yakın zamanda da temeli atılma aşamasına geçilecek ve inşaata başlanacak'' dedi. Birdal, Türk Hava Kurumu (THK) Türkkuşu Kampüsü''nde gerçekleştirilen Türk Hava Kurumu Üniversitesi''nin düzenlediği 2. Uluslararası Havacılık İşletmeciliği Konferansı açılışındaki konuşmasında, DHMİ olarak sadece İstanbul, Ankara ve İzmir''e yatırım yapmadıklarını, ülkenin her yerine yatırım yaptıklarını söyledi. İstanbul''un değerinin, ülke içinde ve dışında ne kadar çok noktaya uçmasıyla artacağına dikkati çeken Birdal, batıdaki havalimanlarına uygulanan projelerin aynısının doğudaki havalimanlarına da uygulandığını kaydetti.

10 MİLYARLIK YATIRIM

DHMİ''nin çalışmaları hakkında bilgi veren Birdal, yerli ve yabancı havayolu şirketlerinin sefer taleplerine cevap verebilmek için yeni havalimanı yapılması ihtiyacının belirdiğini söyledi. Yatırım bedeli 10 milyar 247 milyon avro olan Yeni İstanbul Havalimanı''nı, geçen yıl yapılan ihalesini kazanan konsorsiyumun bu yatırımı yapacağını anlatan Birdal, DHMİ''ye 25 yıl için 22 milyar 52 milyon avro artı KDV kira ödeyeceğini bildirdi. Havalimanının 76,5 milyon metrekarelik alana kurulacağını ifade eden Birdal, pist, apron gibi yerlerin dışında kalan yerlerin rekreasyon alanı olacağını anlattı.

İnşaata başlanıyor

Yeni İstanbul Havalimanı ile ilgili çok fazla konuşulduğunu ifade eden Birdal, şunları kaydetti: ''ÇED raporunu önce mahkeme iptal etti, sonra üst mahkeme iptali yersiz buldu. Şu anda projenin işleyişiyle ilgili hiçbir problem yok. Normal prosedürleri devam ediyor. İnşallah yakın zamanda da temeli atılma aşamasına geçilecek ve inşaata başlanacak. Bu Türkiye''nin dünya projesi, en önemli projesinden birisi. Dünyanın beklediği bir proje. Eğer havacılıktan bahsediyorsak, bu okul, havacılıkla ilgili bir eğitim yuvasıyla bu yuvanın da geleceğinin büyük kısmı Yeni İstanbul Havalimanında.''


10 yıl önce