|

Rezervler her ay 1 milyar $ artıyor

Cahit Saraçoğlu
00:00 - 24/07/2014 Thursday
Güncelleme: 22:51 - 23/07/2014 Wednesday
Yeni Şafak
Rezervler her ay 1 milyar $ artıyor
Rezervler her ay 1 milyar $ artıyor

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, günlük 20 milyon dolar döviz satışı yaptıklarını, Eximbank kanalından da günlük 80 milyon dolar giriş olduğunu belirterek, bankanın rezervlerinin her ay 1 milyar dolar arttığını söyledi.

Başçı, Merkez Bankası''nın Kanunu gereği yılda iki kez TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi Milletvekillerine bankanın kararları ile ilgili sunum yapıp, soruları yanıtlıyor. Bu kapsamda dün yapılan sunumun ardından milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Başçı, tüketici kredileri ile ilgili BDDK''nın yaptığı uygulamanın başarılı olduğunu ifade etti.

MECLİSTE TERLEDİ

Başçı, ''Bizim munzam karşılıklarla yapamadığımız BDDK ve Maliye Bakanlığı''nın kısıtlayıcı uygulaması başarılı oldu'' dedi. Enflasyon hesaplamalarına ilişkin soruya ise bugün yapılacak açıklama nedeniyle yanıt vermeyen Başçı, taşıt kredilerinde talebin düşük, ihtiyaç kredilerinde ise yüksek olduğunu söyledi. Başçı konut kredilerine yönelik talebin orta seviyede olduğunu ifade etti.

Parasal sıkılaştırmada faiz artışını yavaş yapmak yerine birden yapmayı tercih ederek, yüzde 5,5''lik artış yaptıklarını kaydeden Başçı, bunun tersini yapan merkez bankaları da olduğunu belirterek yorum yapmayacağını ifade etti. Başçı ''Merkez Bankası''nın çalışmalarını başarılı buluyor musunuz'' şeklindeki bir soruya ise ''Takdir kamuoyunun'' yanıtını verdi.


10 years ago