|

Sanal alemin ilk Türk oteli

Turizmin önde gelen markalarından Rixos, sanal dünya Second Life'da otel açtı. Gerçek personeli de sanal otelde başarılı olanlar arasından seçecek

Eylem Şimşek
00:00 - 8/09/2007 السبت
Güncelleme: 01:28 - 8/09/2007 السبت
Yeni Şafak
Sanal alemin ilk Türk oteli
Sanal alemin ilk Türk oteli

Türk turizminde ilklerin ve prestijin markası olarak Türkiye'nin global turizm markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Rixos, sanal dünya Second Life'da aylar öncesinden temelini attığı otelinin kapılarını açıyor. Tamamı bittiğinde golf sahası, eğlence merkezi ve diğer sosyal alanları ile Second Life'ın otelcilik alanında en büyük proje ünvanını kazanacak olan Rixos Hotel World, Rixos'un kendine ait adasında hizmet verecek.

ÖĞRENCİYE İŞ İMKANI

Second Life'da otel açacağını duyurarak birçok Türk markasının da Second Life' da yer almasına öncülük eden Rixos, otellerde çalışacak personelini de, Second Life'daki otelinde başarılı olan personeller arasından seçecek. İşletimi gerçek bir otel işletiminden farksız olacak Rixos Hotel World, internet ortamında dünyada ilk kez kurgulanan oyunuyla Türkiye'deki özellikle turizm otelcilik okullarında okuyan öğrencilerin çeşitli departmanları yönetmelerine olanak sunacak. Rixos'un sanal otelinde işe başlayacak ve burada gerçeğinden farksız olan hizmeti müşteriye başarılı bir şekilde veren personele gerçek otelde istihdam imkanı sunulacak.

Rixos markası ile Second Life'da yer almanın bir anlamda Rixos'un vizyonunu ortaya koyduğunu belirten Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Bizim oyun alanımız tüm dünya. Bu sektörde yola çıkarken hedefimizi bir dünya markası olarak belirlemiştik. Bu yolda da dünya markası olmak için ne gerekiyorsa onu yapıyor ve emin adımlarla ilerliyoruz. Tüm dünyayı izliyoruz. İnsanların değişen ihtiyaçları, eğilimleri, trendler herşey bizim için önemli. İşte Second Life'da otel açma düşüncesi de bu vizyonun bir uzantısıdır. Biz bu oteli sadece bir pazarlama projesi olarak görmüyoruz” dedi.

Second Life'daki Rixos Hotel World'da kalacak olanlar için gerçek Rixos'larda indirimli tatil fırsatları sunulacağını kaydeden Tamince, Rixos Hotel World'daki hizmet ve ürün kalitesinin gerçek Rixoslar'dan farklı olmayacağını söyledi.


Dünyada ilk olacak

Second Life ülkemizde henüz yeterli ilgi düzeyine ulaşmasa da yurt dışında ortalığı kasıp kavuran, internetin ilk ve tek gerçek yaşam simülasyonu. Second life, kendi kullanıcıları tarafından sürekli güncellenerek büyüyor. Rixos'un projesi tamamlandığında dünya'da bu kadar sosyal alana sahip ilk otelcilik projesi olacak. Second Life, 2003 yılında merkezi Sanfrancisco'da bulunan Linden Lab isimli bir şirket tarafından üyelerine iyi bir yaşam vaadiyle kurulmuş.



٪d سنوات قبل