|

Şaşkın şaşkın bakıyorlar

Erdi Yılmaz
00:00 - 20/04/2014 Pazar
Güncelleme: 18:57 - 19/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Şaşkın şaşkın bakıyorlar
Şaşkın şaşkın bakıyorlar

Türkiye''nin büyümesinde özel sektörün üstlendiğe göreve vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yurt dışında az vergi ve az harcama sisteminden bahsettiğinde, ''ekonomi büyüyecekse ben büyütürüm'' mantığında olan bazı ülke liderlerinin kendisine şaşkın şaşkın baktığını söyledi. Çok büyük oranlarda vergi toplanan bir modeli istemediklerini ifade eden Babacan, vergilerin ekonomik büyümeye etkisinin yüzde 27 olduğunu belirterek, büyümede özel sektörün rolüne dikkat çekti.

REFORM İHTİYACIYI ORTAYA ÇIKTI

Ali Babacan, ''Az vergi toplansın, az harcansın ve mümkün olduğu kadar özel sektöre alan açalım ki ülke kaynakları daha verimli kullanılabilsin'' dedi. Mayıs ayından bu yana Türkiye''nin ciddi bir algı sorunu olduğunu belirten Babacan, ''Bu algının ciddi bir güven sorununa dönüşmesini engellememiz gerekiyor. Son bir yıldır yaşadıklarımız, Türkiye''nin reform konusunda da ne kadar şiddetli ihtiyacının olduğunu gösteriyor'' diye konuştu.

İYİ MARKA TUTULAN SÖZDÜR

Boğaziçi Yöneticiler Vakfı Özgün Yönetim Uygulamaları 2014 Zirvesi Haliç Kongre Merkezi''nde düzenlendi. Kamu ve özel sektördeki ilham veren başarı hikayelerinin anlatıldığı zirvede konuşan Babacan katılımcılara, ''Marka verilen bir sözdür; iyi bir markan ise tutulan bir sözdür'' şeklinde değerlendirmede bulundu.

Ekonomide çare hukuk

Yolsuzlukla mücadelenin her ileri demokrasinin olmazsa olmaz bir konusu olduğunu kaydeden Babacan, ''İddianın sonuna kadar gitmek, yanlışlık içinde olanların da hesap vermesini sağlamak çok önemli'' dedi. Hukuk devleti olmadan gelişmiş bir ekonomi olmak mümkün değil'' diyen Babacan, kanunların sık sık değişmemesi, yargının da hızlı çalışıp tutarlı kararlar vermesi gerektiği görüşünü dile getirdi.

10 yıl önce