|

Sendika şimdi de tehdide başladı

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, 1 hafta içerisinde Türk Telekom grevinde sonuç alınmaması halinde eylemlerini Türkiye geneline yayacakları tehdidinde bulundu.

Aa
00:00 - 8/11/2007 Perşembe
Güncelleme: 16:27 - 8/11/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Sendika şimdi de tehdide başladı
Sendika şimdi de tehdide başladı

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Başkanlar Kurulunun aldığı karar doğrultusunda 1 hafta içerisinde Türk Telekom grevinde sonuç alınmaması halinde 33 sendika, 650 şube, diğer sivil toplum örgütleriyle eylemlerini Türkiye geneline yayacaklarını bildirdi. Türk-İş Başkanlar Kurulu, konfederasyon genel merkezinde yaptığı toplantının ardından, toplu halde Ulus Türk Telekom Ankara İl Müdürlüğü önüne gittiler.

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan burada toplanan işçilere, hitaben yaptığı konuşmada, Türk Telekom işçisinin onurlu mücadelesinin 24. gününe girdiğini söyledi. Türk Telekom işçisinin ücretlerini yükseltmek içn greve çıkmadığını vurgulayan Akcan, “Bu mücadele sendikamıza sahip çıkma, bunu ileriye taşıma mücadelesidir” dedi.

Sabotaj iddialarını kınayan Akcan, bu iddiaların grevi kırmaya yönelik olduğunu savundu.

İşçilere sendikanın maddi yardım yapıp yapmayacağı konusunda spekülasyonlar yapıldığını dile getiren Akcan, “Siz açsanız bilin ki genel başkanınız da açtır. Neyimiz var niyemiz yok ortaya koyarak, muhannete muhtaç olmadan bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz” diye konuştu.

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç da Türk Telekom tarihinde grevin ilk olduğunu ifade ederek, “Bu grevi yaşatanları lanetliyorum” dedi. Başkanlar Kurulunun aldığı karar doğrultusunda grevi sonuna kadar desteklediklerini vurgulayan Kılıç, “Bu grev, Telekom işçisinin değil, Türk-İş'e bağlı tüm sendikaların grevidir. Türk-İş topluluğu olarak hedefimiz sonuna kadar bu mücadeleyi sürdürmektir” dedi. Bazı çevrelerin, “Siz 5 gün dayanamazsınız” dediklerini anımsatan Kılıç, 24 gündür süren grevin buna en büyük cevap olduğunu belirtti. Kılıç, işçilerin kararlılığına, inancına, başarılı olacaklarına tümüyle inandıklarını kaydetti.

Sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Kılıç, hükümetin de ilgililerin de bu konuda sorumlulukları bulunduğunu ve Telekom işçisinin alnının terinin karşılığını almasını sağlayarak, bu sorumluluğun yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. “Türk Telekom grevi işçi hareketinin onurudur. Başarıyla sonuçlandırırsak ortak başarımız olacaktır” diyen Kılıç, “Başkanlar kurulumuz, bir hafta içinde sonuç alınmadığı takdirde 33 sendika, 650 şubemizle, diğer sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle bu eylemleri Türkiye geneline yayma kararı almıştır. Tüm kamuoyunu birlikte hareket etmeye Türk Telekom işçisine destek vermeye çağırıyoruz” dedi. Vatanına, işine sahip çıkan işçinin sabotajcı olamayacağını ifade eden Kılıç, Türk-İş'in grevdeki işçiye, maddi, manevi her türlü desteği sonuna kadar vereceğini vurguladı.

İşçilere, birlik, bütünlük içinde kararlılıklarını sonuna kadar devam ettirmelerini söyleyen Kılıç, “Türk-İş topluluğu ayın 15'inde size görevini yerine getirecektir” diye konuştu.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı da il müdürlüğü önüne gelerek grevdeki işçilere destek verdiler. İşçiler, açıklamalar boyunca genel grev çağrısı yapan, hükümeti protesto eden sloganlar attılar.

16 yıl önce