|

Seyrantepe Varyap Uzunlar ortaklığının

Galatasaray'ın Seyrantepe'ye yapılacak stadı için gerçekleştiri- len ihalede en düşük teklifi Varyap-Uzunlar A.Ş ortaklığı verdi

Cihan
00:00 - 11/09/2009 Cuma
Güncelleme: 01:13 - 11/09/2009 Cuma
Yeni Şafak
Seyrantepe Varyap Uzunlar ortaklığının
Seyrantepe Varyap Uzunlar ortaklığının

Toplu Konut İdaresi'nin bitireceği Galatasaray'ın Seyrantepe stadı için düzenlenen ihalede en düşük teklif, 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap Varlıkbaşlar Yapı ile Uzunlar İnşaat Ortaklığı'ndan geldi. Firma dünkü oturumda 198 milyon 950 bin lira karşılığında Telekom Arena'yı bitirip TOKİ'ye teslim etmeyi vaat etmişti.

52 bin kişi kapasiteli stadın yüzde 76 kısmını yapacak TOKİ, üstlenici firmayı belirlemek için çıktığı ihalenin ikinci oturumunu yaptı. İkmal ihalesi ve hak ediş şeklinde düzenlenen ihalenin ikinci oturumuna 5 firma mali teklif verdi.

Söz konusu teklifler içerisinde ihale şekline göre en düşük teklifi Varyap Varlıkbaşlar Yapı ile Uzunlar İnşaat Ortaklığı verdi. Ortaklık 184 milyon 61 bin 53 lira karşılığında üstü açılır kapanır stadı TOKİ' ye teslim etmeyi teklif etti. İhale Komisyonu Başkanı ve TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel ise "En uygun teklif budur. Değerlendirme sonucunda kazananı belirleyeceğiz. Ancak kesin kazanmış diyemeyiz. Değerlendirmenin bitişi konusunda net bir zaman vermedi" ifadelerini kullandı. Varyap Proje Koordinatörü Sebahattin Gözütok ise "Şu an kesinleşmiş bir şey yok ama ihaleyi kazanmak güzel. TOKİ'ye Galatasaray'a ve bize umarım hayırlı olur" dedi.



15 yıl önce