|

Seyyar fotoğrafçılık da bitiyor

Anka
00:00 - 3/01/2010 Pazar
Güncelleme: 22:52 - 2/01/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Seyyar fotoğrafçılık da bitiyor
Seyyar fotoğrafçılık da bitiyor

Görüntünün anında karta basılması teknolojisini kullanarak fotoğrafçılıkta devrim yaratan Polaroid, dijital görüntüleme sisteminin uygulandığı modelleriyle geri döndü. Polaroid'in Türkiye distribütörlüğünü Yalçınlar firması aldı.

CEPTEN DE BASKI OLACAK

Bir dönem park ve bahçelerde seyyar fotoğrafçıların kazanç kapısı, mutlu aile enstantanelerini anında karta basmak isteyenlerin vazgeçilmezi “Polaroid” dijital teknolojinin rekabeti karşısında ortadan kaybolmuştu. Yalçınlar'dan yapılan açıklamaya göre, Polaroid yeni yıldan itibaren şu ürünlerle tüketicinin karşısına çıkacak: Polaroid Digital Instant Photo Printer (Anında Dijital Foto Yazıcı): Devrimsel nitelikte mürekkepsiz baskı işlemine sahip olan cihaz kullanıcıların cep telefonu ve dijital kameralarındaki fotoğraflara baskı olanağı sağlıyor. Cep telefonlarındaki çekilen fotoğrafları anında kablosuz (Bluetooth ile) basılabiliyor.

ANINDA BASKI ÖNCÜSÜ

60 yıl önce anında fotoğraf baskısının öncülüğünü yapan da Polaroid olmuştu. Polaroid fotoğraf makinesini 1947'de Edwin Land icat etti. Makinenin içindeki küçük bir fotoğraf laboratuarı, bir dakikadan daha kısa bir sürede siyah beyaz fotoğraf baskısı yapabiliyordu. Renkli fotoğraf çekebilen ilk polaroid fotoğraf makinesi 1963'te yapıldı. Bugün ise Polaroid fotoğraf makineleri birkaç saniye içinde fotoğraf çıkarabiliyor.

14 yıl önce