|

Sıfır faizli krediye rekor başvuru

Soma'daki maden faciası ve Suriye sınırındaki çatışmalardan etkilenen bazı ilçelerdeki KOBİ, esnaf ve sanatkarlara yönelik sunulan sıfır faizli krediye işletmelerden rekor seviyede başvuru yapıldı. Kredi için ilk 5 gün 2 bin 148 iş yeri tarafından başvuruda bulunuldu.

Aa
00:00 - 28/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:25 - 28/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Sıfır faizli krediye rekor başvuru
Sıfır faizli krediye rekor başvuru

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın açıklamalarının ardından işletmeler, sunulan cazip kredi imkanından yararlanmak için KOSGEB hizmet merkezi müdürlükleri ve bankalara adeta akın etti.

Başvurunun başladığı 21 Temmuz Pazartesi gününden 25 Temmuz Cuma gününe kadarki ilk 5 günde Kırkağaç, Soma, Ceylanpınar ve Akçakale'den 2 bin 148 işletme toplam 103 milyon liralık kredi başvurusunda bulundu. Yoğun talepten dolayı özellikle KOSGEB hizmet merkezi müdürlüğünde görev yapan uzmanlar ek mesai yaptı.

İlk 12 ayı geri ödemesiz, sıfır faizli 50 bin liralık kredi fırsatını Bakan Işık, kamuoyu ile paylaşmış ve olağanüstü şartlardan dolayı ekonomik sıkıntı yaşanan bölgelerde memnuniyetle karşılanmıştı.

- "Ekonomik sıkıntı yaşayan bölgelerimize azami ölçüde destek sağlamaya gayret ediyoruz"

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Işık, işletmelerin bu kolaylıktan yararlanmak için gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda kesin talimatı bulunduğunu belirten Işık, şunları kaydetti:

"Ekonomik sıkıntı yaşayan bölgelerimize azami ölçüde destek sağlamaya gayret ediyoruz. Sadece Ankara'da durmuyor memleketimizin her bir köşesinde yaşanan sıkıntılara merhem olmak için vatandaşlarımızın ayağına gidiyoruz. Milletimize yakın olmamızın meyvesi onların teveccühü ile karşılık buluyor. Allah bizlere böyle sıkıntıları bir daha yaşatmasın. Bu bölgelerdeki KOBİ, esnaf ve sanatkarlarımızın bayrama böyle mutlu bir şekilde girmelerinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz."

KOSGEB'le işbirliği yapan bankalara da teşekkür eden Işık, "Bu desteği sunarken bizlerin yanında olan ve işbirliği yaparak vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermemizde yardımlarını esirgemeyen kamu ve özel bankalarımızı da tebrik ediyorum. Bundan sonraki programlarımızda da aynı işbirliklerinin devam etmesini umuyorum" ifadelerini kullandı.

10 yıl önce