|

Silah kaçakçılarına gümrükte suçüstü

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı; İstanbul, Bursa, İzmir ve Antalya''da yapılan operasyonlarda 3 milyon 497 bin 923 lira değerinde silah, mühimmat ve güvenlik malzemesi ele geçirildiğini duyurdu.

Ankara
00:00 - 1/08/2014 Cuma
Güncelleme: 23:17 - 31/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Silah kaçakçılarına gümrükte suçüstü
Silah kaçakçılarına gümrükte suçüstü

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bakanlığının sorumluluk alanı içinde gerçekleştirilen operasyonlarda 3 milyon 497 bin 923 lira değerinde silah, mühimmat ve güvenlik malzemesi ele geçirildiğini bildirdi. Bakan Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, taşrada görevli personelin civar ülkelerdeki iç savaş durumlarını da göz önünde bulundurarak, kaçakçılıkla mücadelede büyük bir titizlikle görev yaptıklarını belirtti.

SIKI KONTROLLERDE YAKAYI ELE VERDİLER

Suriye''deki iç karışıklığın başlamasından bu yana, bu ülkeye açılan kapılarda sıkı kontrol önlemleri aldıklarını ifade eden Yazıcı, Irak''ta çatışmaların başlaması nedeniyle bu bölgeye yönelik çalışmalarda da hassasiyet gösterdiklerini kaydetti. Gümrüklerdeki modernizasyon, teknolojik yapılanma ve personelin görev bilinci ile hareket etmesinin kaçak silah ve mühimmatın ele geçirilmesinde en önemli etkenler olduğuna dikkati çeken Yazıcı, gerçekleştirilen operasyonlarda, ''kurusıkı'' olarak tabir edilen çok sayıda silah ve aksamının ele geçirildiğine işaret etti. Yazıcı, söz konusu kaçakçılık olayları içinde yer alan şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Hangi ilde ne ele geçti

- İzmir''de iki adet konteynerde 24 bin 640 adet kurusıkı tabanca.

- İstanbul''da bir konteynerde 9 bin 800 adet tabanca,

- Bursa''da 2 bin 3 adet uzun namlulu silah.

- Antalya''da 6000 adet mermi.

Ele geçirilen mühimmatın toplam bedeli 3 milyon 497 bin 923 lira.

10 yıl önce