|

Silah sanayii organize oluyor

Türkiye''nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Kırıkkale''de kuruluyor. Kuruluş çalışmalarının 1-2 yıl içinde tamamlanması planlanan bölgedeki işletmelerde binin üzerinde kişiye istihdam sağlanacak

.
00:00 - 30/07/2013 Salı
Güncelleme: 22:36 - 29/07/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Silah sanayii organize oluyor
Silah sanayii organize oluyor

Türkiye''nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Kırıkkale''de kuruluyor. MKEK''ye ait Arpalık Çukur mevkisinde kurulacak organize sanayi bölgesinde, 3''er dönümlük 83 parsel oluşturulacak. Kırıkkale Valisi Ali Kolat, yaptığı açıklamada, kentin savunma sanayii açısından oldukça iyi bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Bu sektörde çalışan teknik eleman ve uzman sayısının oldukça fazla olduğunu belirten Kolat, ''Geçmişte çalışıp emekli olanlar ile halen çalışan yüzlerce uzman personel ve teknik eleman var. Biz bu potansiyelin değerlendirilmesini istedik'' dedi.

YATIRIMCILAR TEŞVİKLERİNDEN YARARLANABİLECEK

Vali Kolat, '' Biz burada bir kümelenme olsun istiyoruz. Bu tür parçalar sadece MKEK''ye mahsus değil, savunma sanayiinin diğer sektörlerine de hitap edecek. Bu kapsamda eğer Silah İhtisas OSB yatırım yaparsanız 5. bölge teşviğinden istifade edeceksiniz. Sektörün Kırıkkale''de yer alması ciddi manada bir teşvik almasına neden olacaktır'' dedi.

Birkaç yıl içinde tamamlanacak

Kırıkkale''nin elinde tuttuğu potansiyele dikkat çeken Kolat, ''MKEK''nin ihtiyacı olan yaklaşık bin 300 parçanın 30''u burada üretiliyor. Halbuki bunun daha fazlasını üretebilecek potansiyel ve imkan var. Bu anlamda silah sanayisinin Kırıkkale''de olmasında Kırıkkale açısından da büyük bir avantaj olduğunu düşünüyoruz. Binin üzerinde işçi potansiyeli ve çalışana istihdam imkanı olacağını tahmin ediyoruz. İnşallah önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde kurulur'' dedi.


11 yıl önce