|

Şirket madencileri eğitime çağırdı

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından Soma Kömür İşetmeleri'ne ait Işıklar'dan gönderilen tebligat madencileri hayrete düşürdü. 'İş güvenliğini unutmuş olmanız endişesi taşıyoruz' gerekçesiyle gönderilen 21 Temmuz tarihli yazıda işçilerin ocakta eğitim için hazır bulunmaları istendi.

Milliyet
00:00 - 31/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 09:35 - 31/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Şirket madencileri eğitime çağırdı
Şirket madencileri eğitime çağırdı

'Şirketiçi İş Güvenliği eğitimine Davet' başlığıyla gönderilen tebligatta, 'Bildiğiniz gibi 13.05.2013 günü Eynez Kömür Ocağı'nda meydana gelen iş kazasından bu tarihe kadar şirketimize ait iş yerlerinde işin durdurulması sebebiyle çalışma yapılmamış, yapılamamıştır. Şirketimizin yönetimi, çalışanlarımızda çalışmadan geçen uzun süre sebebiyle iş güvenliği eğitimi içinde unutma olabileceği endişesi taşımaktadır. Bu eksikliğin giderilmesi için çalışanlarımıza şirket içi iş güvenliği tekrar eğitimleri verilmesi kararı alınmıştır' denildi.

İşçilere gönderilen tebligatın ikinci bölümünde ise eğitime gelinmemesi durumunda, 'İş hukuku mevzuatı' çerçevesinde işlerine son verileceği belirtildi.

'Tehdit ediliyoruz'

Işıklar Ocağı'nda çalışan madenciler ise gönderilen tebligata tepkili. 31 Temmuz'da verilecek eğitim için kendisine gönderilen tebligatı değerlendiren madencilerden S.K., şirketin işçileri işten çıkartmak için her fırsatta tehdit uyguladığını belirterek, 'Gelen son tebligatla neye uğradığımı şaşırdım. Her fırsatta farklı sebeplerle tehdit ediliyoruz. Şirketin bu yaptığı kapalı zarfla tehditten başka bir şey değil' diye konuştu.

10 yıl önce