|

Siyasi istikrar ile güçlü büyüyoruz

Eylül ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarını değerlendiren Bakan Ergün, 'Özellikle imalat sanayii endeksindeki güçlü büyüme, dünya genelinde yaşanan ekonomik sorunlara rağmen ülkemizin büyüme ve üretim dinamiklerinin ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir' dedi

00:00 - 12/11/2011 Cumartesi
Güncelleme: 00:40 - 12/11/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Siyasi istikrar ile güçlü büyüyoruz
Siyasi istikrar ile güçlü büyüyoruz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, dün açıklanan sanayi üretimi verilerine ilişkin 'özellikle imalat sanayi endeksindeki güçlü büyüme, dünya genelinde yaşanan ekonomik sorunlara rağmen ülkemizin büyüme ve üretim dinamiklerinin ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir' değerlendirmesinde bulundu.

KRİZE İNAT İHRACAT

Sanayi üretim endeksinde kaydedilen bu artışın piyasa tahminlerinin üzerinde olduğuna dikkati çeken Ergün, hem değer olarak hem de yıllık artış oranı olarak 'en yüksek Eylül ayı rakamları'na ulaşıldığını ifade etti. Özellikle imalat sanayi endeksindeki güçlü büyümenin, dünya genelinde yaşanan ekonomik sorunlara rağmen, Türkiye'nin büyüme ve üretim dinamiklerinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdiğini belirten Ergün, bu başarının Türkiye'nin en büyük ihracat pazarı olan Avrupa'nın ekonomik açıdan sıkıntılı olduğu günlerde gerçekleşmesinin de ayrıca dikkat çekici olduğunu kaydetti. Bu başarıda siyasi istikrarın önemine de işaret eden Ergün, şunları kaydetti:

REKABET ARTIRICI ADIMLAR

'Görüyoruz ki siyasi istikrarsızlık olan ülkelerde ekonomik krizlere karşı alınan tedbirler siyasi kriz engeline takılmaktadır. Ekonomide ve siyasette oluşan güven ve istikrar ortamı, sanayicilerimize de olumlu yansımaktadır. Sanayicilerimiz artık önünü görebilmekte, yatırımlarını, üretimlerini ve istihdamı artırabilmektedir. Özellikle Avrupalı yatırımcılar için Türkiye, her geçen gün daha cazip bir yatırım alanı haline gelmektedir.' Türkiye'nin uluslararası camiada parmakla gösterilen, gıpta edilen bir ülke haline geldiğini belirten Ergün, hükümet olarak bir yandan bu istikrarı korurken, diğer yandan da ülkenin rekabet gücünü artıracak adımlar atmayı, reel kesime destek olmayı da sürdüreceklerini bildirdi.


Parmakla gösteriyorlar

Ergün, önümüzdeki dönemde, sanayi sektörünün rekabetçiliğini artıracağına ve Türkiye'nin büyümesine önemli katkı vermeye devam edeceğine ilişkin inançlarının tam olduğunu kaydetti. Hükümet olarak, açıklanan her veriyi yakından takip ettiklerini belirten Ergün, gerekli noktalarda proaktif adımlar atmaya devam ettiklerini de sözlerine ekledi.



12 yıl önce