|

Sonuna kadar boykot

İsrail''in Gazze halkına yönelik katliamları sürdükçe, Yahudi şirketlerin ürünlerine yönelik boykot dalgası bütün dünyada olduğu gibi Türkiye''de de büyüyor. Vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, marketler ve belediyelerin ardından Ekonomi Bakanı Zeybekçi de ''sonuna kadar boykot'' dedi.

.
00:00 - 23/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:49 - 22/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Sonuna kadar boykot
Sonuna kadar boykot

Devlet terörü uygulayan İsrail''e yönelik tepki ve nefret gün geçtikçe artıyor. Sistematik teröre ve soykırıma sessiz kalmayan duyarlı insanlar, dünyanın dört bir tarafında olduğu gibi Türkiye''de İsrail''e karşı boykot kampanyaları düzenledi. Özellikle İsrail menşeli ürün ve hizmetlerin alınmaması üzerine yürütülen kampanyalara gösterilen bireysel tepkilerin ardından belediyeler, sivil toplum kuruşları ve iş dünyası temsilcileri tepkilerini sürdürmeye devam ediyor.

BAKAN DA ''BOYKOT'' DEDİ

Dün Ankara''da TİM''i kabul eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de boykot çağrılarına destek verdi. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Zeybekci, İsrail mallarının boykot edilmesine yönelik soruya şu karşılığı verdi, ''Herhangi bir markanın, bu İsrail terörünü destekleyen açıklaması varsa, onun boykotunu sonuna kadar yapmamız lazım. Gerek yerel yönetimler gerek devlet gerek sivil toplum kuruluşları gerek TİM gerekse de diğer tüm kurum ve kuruluşlarımız olarak boykotu sonuna kadar yapmamız gerekiyor'' dedi.

FİLİSTİN''E İSRAİL''DEN GİDİYOR

Türkiye ile İsrail arasındaki ticareti değerlendiren Zeybekci, iki ülkenin toplam dış ticaret hacminin 5 milyar dolar seviyesinde olduğunu söyledi. Bu ticaretin hemen hemen dengeli bir ihracat ve ithalata dayandığını belirten Zeybekci, bunu sadece İsrail''e satılan mallar olarak görmemek gerektiğini, Filistin''e satılan malların da bunun içinde olduğunu açıkladı.

İŞ DÜNYASI GÜCÜNÜ GÖSTERMELİ

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral, İsrail''e siyasi, diplomatik ve ekonomik yaptırımlar uygulanması gerektiğini belirterek, ''İş dünyası ekonomik gücünü devreye sokmak ve İsrail''e karşı en sert tavrını sergilemeli'' dedi.

İSRAİL''E EN SERT YAPTIRIM UYGULANMALI

''Siyonist İsrail''in Gazze''de Yaptığı Katliamı, Soykırımı Lanetliyoruz'' diyen Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği ise Filistin halkına karşı yürütülen soykırım karşısındaki devletlerarası suskunluk sarmalı son bulmalı, İsrail en ağır derecede cezalandırılmalı'' açıklaması yaptı.

İSRAİL''E BOYKOT, GAZZE''YE DESTEK

Genç MÜSİAD da İsrail ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulunarak, ''Yaşanan tüm bu insanlık dramının sürmesine vesile olan, işgalci Siyonist rejime destek olan hiçbir kurum ve kuruluşun ticari ürün ve hizmetlerini satın almayacak/satmayacağız'' açıklamasında bulundu.

KİM''DEN İSRAİLE BOYKOT ÇAĞRISI

KİM Marketler Zinciri İsrail''in düzenlediği ve yüzlerce sivilin ölümüne yol açan saldırıları kınayarak tüm perakende sektörünü boykota çağırdı. Kim Genel Müdürü Hamit Akçay, ''Yerli marketçiler bir araya gelerek bir komisyon kuralım İsrail ürünlerini satmayacağımızı ilan edelim'' dedi.


10 yıl önce