|

STK''lardan ''bilinçli kullanın'' uyarısı

.
00:00 - 21/07/2013 Pazar
Güncelleme: 20:25 - 20/07/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
STK''lardan ''bilinçli kullanın'' uyarısı
STK''lardan ''bilinçli kullanın'' uyarısı

Sivil toplum kuruluşlarının genel başkanları, kredi kartlarının bilinçli kullanımı konusunda vatandaşları uyardı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartlarının ödemeleri taksitlendirmesinden dolayı birçok ailenin ihtiyacından fazlasını aldığına dikkati çekerek, ''Ödeyemediğinizde, borcu faiziyle birlikte ödüyorsunuz, bu şekilde bankalara ayrı bir kazanç elde ettiriyorsunuz. Kredi kartı ile alışveriş yaparken bir seferde ödeyebilecek şekilde yaparsanız rahat edersiniz'' dedi.

ESNAF ETKİLENMEZ

Günümüzde herkesin elinde 4 veya 5 adet kredi kartının bulunduğuna ve borçlara dikkat çeken Palandöken, ''Kredi kartı son derece tehlikeli olabiliyor. İnsanların eline para geçmediği için harcamayı da neye göre yapacağını bilmiyor'' dedi. Palandöken ayrıca, kart kullanımının azalmasından esnafın etkilenmeyeceğini dile getirerek ''Aksine yerine alternatif alışveriş yolları gelişir'' dedi.

Harcamada ''bilinçsiz'' yakalandık

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus da konuya ilişkin, Türkiye''de insanların aynı anda birkaç kredi kartı kullandıklarını söyledi. Çelikus, ''Kredi kartı kullanımında ''atı alan Üsküdar''ı geçmiş'' durumda. Sayın Başbakan''ın çağrısını destekliyoruz'' ifadesini kullandı. Kredi kartlarının ekonomik bir argüman olmasına rağmen ülkede sosyal ve kültürel yaralar açtığına ve önlem alınması gerektiğine dikkati çeken Çelikus, ''Türk halkı kredi kartı kullanımında eğitimsiz ve bilinçsiz yakalandı. Kendine ait olmayan bir parayı harcayarak geleceğini ipotek altına aldı'' değerlendirmesinde bulundu.


11 yıl önce