|

THY Barça'yı uçurdu

Türk Hava Yolları ve Barselona takımı arasında İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen bir törenle sponsorluk anlaşması imzalandı.

Yasin Yılmaz
00:00 - 18/01/2010 Pazartesi
Güncelleme: 18:32 - 18/01/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
THY Barça'yı uçurdu
THY Barça'yı uçurdu

Küresel krize rağmen Avrupa'nın dördüncü büyük havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları ve futbol efsanesi FC Barselona arasındaki sponsorluk anlaşmasını THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve FC Barselona Kulüp Başkanı Joan Laporta imzaladı. Havacılıkta global bir oyuncu haline gelen Türk Hava Yolları, Barselona takımı sponsorluğu ile uluslararası markalaşma yolunda dünya çapında bir atılım daha gerçekleştirdi.


Sponsorluk anlaşması çerçevesinde, Türk Hava Yolları Barselona'nın “resmi sponsoru” ünvanı ile Barselona'nın kendi sahası Nou Camp stadındaki reklam panoları başta olmak üzere tüm mecralarında reklam ve logoları ile yer alacak, Barselonalı futbolcularla reklam filmi çekebilecek, tüm dünyada bu sponsorluğun iletişim ve reklamını yapabileceği belirtildi. Türk Hava Yolları Barselona'yı İspanya dışında gerçekleştirilecek turnuvalara ve kamplara taşıyacağı açıklandı.


Türk Hava Yolları sponsorluk anlaşması ile ayrıca bir sezonda (2008-2009) 6 kupa birden alarak tarihe geçen Barselona'nın İspanya dışından “3.Uluslararası Resmi Sponsoru” unvanını almış oldu.


Törene Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Büyükekşi, Denetim Kurulu Üyeleri Naci Ağbal ve İsmail Gerçek de katıldı. Törende ayrıca, Barselona takımından oyuncular, Türkiye'den, İspanya'dan ve Türk Hava Yolları'nın sefer düzenlediği diğer ülkelerden 100'ü aşkın medya mensubu da hazır bulundu.


14 yıl önce