|

TOBB adına açıklamayı kim yaptı?

Yeni Şafak
00:00 - 20/09/2008 Cumartesi
Güncelleme: 12:42 - 20/09/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
TOBB adına açıklamayı kim yaptı?
TOBB adına açıklamayı kim yaptı?

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Doğan grubu gazeteleri için yaptığı boykot çağrısı ile başlayan tartışmalar sürerken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde kurulan Medya ve İletişim Meclisi'nin konuyla ilgili açıklaması Meclis içinde rahatsızlığa yol açtı.


Başkanlık Divanı adına yapılan açıklamadan divanda yer alan Yeni Şafak Gazetesi Genel Koordinatörü Nurullah Öztürk'ün bilgisi olmadığı ortaya çıktı.


Konuyla ilgili açıklamayı sabah gazetelerde okuduğunu belirten Öztürk, “Divan adına böylesine hassas bir konuda yapılacak açıklamanın divanla sınırlı tutulması doğru değil. Gerekirse Meclis olağanüstü toplantıya çağrılabilirdi. Bu yapılmadığı gibi divan kurulu üyesi olduğum halde bana bile sorulma gereği duyulmadan divanı, Meclisimizi bağlayan bir açıklama yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.


Öztürk, açıklamanın aynı zamanda TOBB için de bağlayıcı nitelikte olduğunu vurguladı. Öztürk, daha önce farklı konularda da benzer yaklaşımların sergilendiğine işaret ederek, “Bir tarafta demokrasi ve basın özgürlüğü adına çıkışlar yapılıyor. Buna yürekten destek veririz. Ancak bunu yaparken bazı mevkilerin tek yanlı ve farklı görüşlere kapalı tutularak payanda gibi kullanılması yaman bir çelişkidir. Kamuoyuna son tartışmayla ilgili açıklamadan haberimin olmadığını bildirirken, üslup ve tavrı esefle karşıladığımı belirtmek isterim.” dedi.

16 yıl önce