|

Türk çayı Brezilya pazarına giriyor

.
00:00 - 30/06/2013 Pazar
Güncelleme: 20:10 - 29/06/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Türk çayı Brezilya pazarına giriyor
Türk çayı Brezilya pazarına giriyor

Dünya markası olma yolunda ilerleyen Çaykur''un Haziran ayındaki uluslararası fuar durağı, Sao Paulo''da gerçekleştirilen ''Sial Brazil'' oldu. Türk çayını tanıtma amacıyla dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen fuarlara katılmaya devam eden Çaykur, 25-28 Haziran tarihleri arasında Sao Paulo''da gerçekleştirilen ''Sial Brazil'' gıda fuarında yer aldı.

AMAÇ DÜNYA MARKASI

Türk çayının dünyaya yayılmasını amaçlayan Çaykur''un, bu fuarda da siyah, yeşil ve organik çayları Brezilyalılar ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Fuarda Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ve uluslararası fuarların bu yolda önemli bir adım olduğunu aktardı. 2012 yılında toplam 19 fuara katıldıklarını vurgulayan Sütlüoğlu, 2013 yılının ilk altı ayında ise yedi fuarda yer alarak Çaykur''un doğal çaylarını yüzbinlerce kişiye tattırma imkanı bulduklarını söyledi. Sütlüoğlu ayrıca Çaykur''un ürün gamına da yenilikçi ürünler eklediklerini, özellikle didi marka soğuk çaylarıyla da hem yurtiçinde hem de yurtdışında iddialı olacaklarını vurguladı. Brezilya seyahati kapsamında Güney Amerika''nın en büyük çay bölgesini de ziyaret eden Sütlüoğlu, burada yer alan yaş çay fabrikasını gezdi, çaylık alanları inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

SIRADA ABD VAR

Çaykur, Türkiye''nin çayını 30 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri''nde düzenlenecek ''Summer Fancy Food Show''da tanıtacak.

11 yıl önce