|

Türk yatırımcıdan Yunanistan'a simit atağı

Yunan piyasasını hedef alan Türk yatırımcılar, döner, simit ve dondurma gibi mamüllerle pazara girmeyi hedefliyor. Böylelikle, Türk-Yunan dostluğuna fiilen katkıda bulunulacak

Aa
00:00 - 1/03/2011 Salı
Güncelleme: 23:47 - 28/02/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Türk yatırımcıdan  Yunanistan'a simit atağı
Türk yatırımcıdan Yunanistan'a simit atağı

Yunan basını, Yunan piyasasını hedef alan Türk yatırımcıların, döner, simit, dondurma ve kahve gibi mamüllerle Türk-Yunan dostluğunu fiilen test etmeye çalıştıkları değerlendirmesini yaptı. Atina'da yayımlanan Kosmos Tu Ependiti gazetesi, Türkiye'nin, özellikle perakende satışta bugüne kadarki çabalarının beklenen sonucu vermemiş olmasına rağmen, Türklerin 'damak tadı' ile yakınlaşmanın daha kolay olacağına ikna olduklarını, bu nedenle de gıda sektöründe faaliyet gösteren yedi işletmenin birkaç aydır Atina'da uygun mekan aradıklarını yazdı.

SİMİT SARAYI ÖN PLANDA

Sözkonusu durumun 'Simit Sarayı' sahipleri için belirleyici olduğunu yazan gazete, bu işletmenin Atinalılara, Türk işi geleneksel simit sunmaya neredeyse hazır olduğunu ve Yunanistan genelinde de 30 mağaza açmayı planladığını kaydetti. Öte yandan, önümüzdeki aylarda ünlü Türk dondurması MADO'nun da Yunan piyasasına girmeye hazırlandığını belirten gazete, keçi sütünden yapılan bu dondurmaya 'herkesin hayran olduğu' değerlendirmesini gündeme getirdi.

Bu arada, edinilen bilgilere göre kebaba ağırlık veren adı açıklanmayan bir Türk işletmesinin de, Yunanlı bir ortakla faaliyete geçmeye hazırlandığını vurgulayan Kosmos Tu Ependiti, diğer yandan bir kahve markası zincirinin de Yunan piyasasına girmeyi amaçladığını, bu dükkanlarda kahve içiminden sonra bir de fala bakıldığını yazdı.


Şirketlerimiz piyasayı zorluyor

Gazete, Türk girişimcilerin Yunanistan'daki faaliyetlerinin şu ana kadar beklenen olumlu sonuçları vermediğini belirtti ve buna örnek olarak Türkiye'nin en büyük giyim mağazaları zincilerinden biri olan 'Koton' şirketinin ağını genişletme planının durdurulmasını gösterdi.


13 yıl önce