|

Türkiye % 6,7 büyüdü herkes hayrete düştü

Türkiye'nin büyümesinin herkesi şaşırttığını belirten Maliye Bakanı Kemal Unakıtan "Yabancılar dahil hiç kimse böyle bir büyüme beklemiyordu” dedi

Aa
00:00 - 8/07/2007 Pazar
Güncelleme: 00:03 - 8/07/2007 Pazar
Yeni Şafak
Türkiye % 6,7 büyüdü herkes hayrete düştü
Türkiye % 6,7 büyüdü herkes hayrete düştü

Eskişehir'de çeşitli temaslarda bulunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'nin yeni yüzüyle okunması gerektiğini ifade ederek, "Eğer bunu yapamazsanız, ona göre tahminlerinizi yapamazsanız yanlış karar verirsiniz” dedi. Birinci ve İkinci Dünya savaşlarına katılan Almanya'nın, gelinen noktada dünya ihracatının bir numarası olduğunu ifade eden Unakıtan, şöyle devam etti: "Türkiye olarak aynı kulvarda yarışıyoruz. Türkiye uzun yıllar birileri gitti bir geri geldi. Bugün Türkiye'de kalkınma itibariyle ortalama hızımız yüzde 2-3. Neden? İlerleme olmuş tekrar gerileme olmuş. Türkiye iniş çıkışları fazla olan bir ülke. Halbuki böyle olmaması lazım. Türkiye ilk defa 21 çeyrekten beri büyüyor. Cumhuriyet tarihinde ilk defa oluyor. Yani Türkiye sürdürülebilir büyümeyi yakaladı. Ortalaması da yüzde 7-7,5 var. Avrupa ülkeleri içinde en yüksek büyüme oranı Türkiye'de. Yabancı ekonomistler dahil Türkiye'nin 2007'nin ilk çeyreğindeki büyümesini daha düşük bekliyorlardı. Herkesi hayrete düşüren bir büyüme ile karşılaştık. Bu Türk milletinin ayrıcalığıdır” diye konuştu.

YTL TAŞ GİBİ

Unakıtan, bir zamanlar herkesin Türk Lirası kullanması için kampanyalar düzenlendiğini belirterek, şöyle devam etti: "Türk Lirası taş gibi duruyor. O kadar fazla değerlenmesi hoşuma gitmedi doğrusu. Merkez Bankası bağımsız olduğu için uzaktan selam veriyoruz. Çünkü adamlar bağımsız."

Enflasyona taviz yok

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan dün MÜSİAD Eskişehir Şubesi'ne yaptığı ziyarette, "Hiç kimse 'Enflasyondan biraz taviz verelim. Efendim işler açılsın' demesin. Böyle bir şeye sakın kapılmayın. Enflasyonun Türkiye'de yüzde 4'lere inmesi lazım. Hatta daha aşağılara inmesi lazım" dedi.

17 yıl önce