|

Türkiye teknoloji alanında da dünya devleri arasında

Deloitte Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'da en hızlı büyüyen 500 teknoloji şirketini açıkladı. İsrailli 3 firmanın başını çektiği listeye 19 Türk firması girdi. Parkyeri İletişim yüzde 3 bin 432'lik büyüme oranı ile 36. sırada yer aldı

Aa
00:00 - 28/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 23:45 - 27/11/2007 Salı
Yeni Şafak
Türkiye teknoloji alanında da dünya devleri arasın
Türkiye teknoloji alanında da dünya devleri arasın

Denetim, vergi, yönetim danışmanlığı ve kurumsal finansman hizmetlerinde dünyanın en büyük kuruluşlarından biri olan Deloitte'un, Avrupa-Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde en hızlı büyüyen 500 teknoloji firması listesine, Türkiye'den 19 firma girdi. Londra'nın ünlü Landmark Oteli'nde yapılan ödül törenine, Deloitte Türkiye temsilciliği tarafından belirlenen Türkiye'nin en hızlı büyüyen 48 teknoloji firması katıldı. Bu firmalardan 19'u, Deloitte'un 2007 yılı için belirlediği en hızlı büyüyen teknoloji firmaları listesinde yer aldı.

PARKYERİ İLK 50 İÇİNDE

En hızlı büyüyen 500 firma arasında yer alan 19 Türk firmasından en iyi dereceyi tutturan ise en hızlı büyüyen 36. firma olmayı başaran Parkyeri İletişim, İnternet, Pazarlama Tanıtım Hizmetleri Ticaret Sanayi Anonim Şirketi oldu. Parkyeri'nin son 5 yılda yüzde 3.433 oranında büyümeyi başardığı açıklandı. İkinci en iyi dereceyi yapan Türk firması da Deloitte Türkiye'nin, Türkiye içinde en hızlı büyüyen ikinci firma olarak belirlediği Borusan Telekom ve İletişim Hizmetleri oldu. Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında 100. sırayı alan Borusan'ın geçen 5 yılda yüzde 1.560 oranında büyüme gerçekleştirdiği belirtildi. Üçüncü en iyi dereceyi yapan Türk şirketi de Türkiye içinde de aynı dereceyi gerçekleştiren ve EMEA bölgesinde 113. olmayı başaran Defne Bilgi İşlem Ürünleri Ltd. Şti. oldu. Defne'nin geçen 5 yılda yüzde 1.420'lik büyüme oranı yakaladığı belirtildi.


Küçüklere Ar-Ge için destek verilsin

Ödül töreninin ardından bir değerlendirme yapan Deloitte Türkiye Temsilcisi Sait Gözüm ise Türk şirketlerinin bu yıl geçen yılkine göre çok daha başarılı bir büyüme oranı kaydettiklerini belirtti. Gözüm, Türkiye'nin, listeye her yıl 15-20 şirket sokarak Avrupa'da teknoloji alanında var ve söz sahibi olduğunu gösterdiğini de ifade etti. Parkyeri CEO'su Giray Yakup Pultar, sonuca inanamadığını büyük bir sürpriz yaşadığını belirterek, "Şu an ellerim titriyor. İnanamıyorum, çok mutluyuz, umarız gelecek yıl yine burada oluruz" diye konuştu. Pultar, Türkiye'nin bilişim ihracatçısı olabilmesi için küçük şirketlerin ArGe alanından devlet desteği alabilmesi gerektiğini belirterek "ArGe'ye yönelik devletin vereceği her türlü destek bilişime olumlu yansıyacaktır" dedi. A tipi lisansa sahip ilk telekom operatörü Borusan Telekom yöneticileri de sonuçtan memnuniyetlerini dile getirerek, Türkiye'de adil rekabet ortamı istediklerine vurgu yaptı. Borusan yöneticileri Türk “Borusan Telekom olarak bizim bilişimin önünde gördüğümüz en önemli engel alternatif hatların kullanılamamasıdır."dediler.


Yüzde 50 bin büyüdü birinci oldu

Avrupa Ortadoğu ve Afrika bölgesinde en hızlı büyüyen ilk beş şirket arasında ilk üçü İsrail firmaları oluşturdu. Birinci sıraya İsrail'in ünlü iletişim, haberleşme firmalarından Voltaire LTD yerleşirken, şirketin son 5 yılda yüzde 50.612 oranında büyümeyi başardığı açıklandı. İkinci olan İsrail firması ise yine iletişim, haberleşme alanında faaliyet gösteren ve son 5 yılda yüzde 29.627 oranında büyüyen Celltick Technologies oldu. Üçüncü sırada Runcom Technologies adlı İsrail firması yer alırken, firmanın son 5 yıllık büyüme oranı da 27.950 olarak bildirildi. Dördüncülüğe Hollanda firması TomTom Nv yerleşirken, beşinci İngiltere'nin ünlü yazılım firması Bybox Holding oldu.






16 yıl önce