|

Türkiye'nin en zengini Mehmet Emin Karamehmet

Forbes Türkiye En Zengin 100 Türk listesini açıkladı. İlk sırada 4 milyar dolarlık servetiyle Mehmet Emin Karamehmet yer alırken, ikinci sırayı 3 milyar dolarlık servetle Semahat Arsel ve Hüsnü Özyeğin paylaştı

Aa
00:00 - 1/03/2011 Salı
Güncelleme: 23:47 - 28/02/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye'nin en zengini  Mehmet Emin Karamehmet
Türkiye'nin en zengini Mehmet Emin Karamehmet

Forbes 100'ün toplam serveti, 104 milyar dolara yükseldi. Aynı rakam geçen yıl 87 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Forbes Türkiye, 'En Zengin 100 Türk' listesini açıkladı. Mehmet Emin Karamehmet, 4 milyar dolarlık servetiyle 'en zengin Türk' oldu. Karamehmet'in 2010 serveti 2,9 milyar dolar seviyesindeydi. İkinci sırayı 1,7 milyar dolarlık serveti 3 milyar dolara çıkan Semahat Arsel ve geçen senenin birincisi Hüsnü Özyeğin paylaştı. Onları 1,6 milyar dolarlık serveti 2,9 milyar dolara yükselen Rahmi Koç izledi.

ABD'YE İSPATLAMAKTA ZORLANDIK

Türkiye'nin en zenginlerinin yer aldığı Forbes 100 listesinde Koç ailesi mensupları geçen yıl 7,1 milyar dolar olan servetlerini 12,3 milyar dolara çıkararak, birinciliği Sabancı ailesinden aldı. Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi'nin sahibi Suat Günsel de milyarderler ligine geri dönüş yaptı. Forbes Türkiye'nin 'En Zengin 100 Türk' listesinin açıklandığı basın toplantısında konuşan Forbes Genel Yayın Yönetmeni Burçak Güven, Listede Ahmet Çalık'ın da yer aldığını ancak Turkuvaz Gazete ve Dergi'nin sahibi olması nedeniyle Çalık'ın servetinin hesaplanmasını Forbes Amerika'nın gerçekleştirdiğini söyledi.


Ali Metin Kazancı doğrudan listede

En Zengin 100 içerisinde ilk defa yer alan ve sıralamaya doğrudan milyarder olarak giren iki isim var. Bunlardan biri Genel Enerji CEO'su Mehmet Sepil diğeri de Kazancı Holding'in sahibi Ali Metin Kazancı. 4,6 dolar değer biçilen Genel Enerji de Sepil'in yüzde 30 hissesi bulunuyor. Ali Metin Kazancı ise 1 milyar 400 milyon dolarlık servetiyle Türkiye'nin 14'üncü zengini oldu. Servetinin en büyük kaynağı da Aksa Enerji Üretim firması. Listenin yeni yüzlerinden biri de Yalçın Ayaslı. Türkiye'de Bora Jet ve gurme ürünler üretip satan Ayaslı, Boston merkezli Hittite Corporation'ın kurucusu.


KKTC'li zenginin hedefi yerli otomobil

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, FORBES'un “Dünya Milyarderler” listesinde yeniden yerini aldı. Son dönemde önemli sağlık yatırımlarını hayata geçiren KKTC'li eğitimcinin yeni yatırım planı ise Ada'da otomobil üretmek! KKTC'li eğitimci Dr. Suat Günsel, yeniden saygın Amerikan iş dergisi FORBES'un “Dünya Milyarderler” listesinde. İlk kez 2007 yılında 'zenginler kulübü'ne giren Günsel, listeye 'sağlıklı' dönüş yaptı.











13 yıl önce