|

Türkler Avrupa''yı inşaatla fethetti

Fransa''nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MİPİM''in onur konuğu bu sene Türkiye oldu. Kadir Topbaş''ın açılışını yaptığı fuarda 28 Türk şirketi stand açtı.

SERCAN AKINCI / CANNES
00:00 - 13/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:19 - 12/03/2013 Salı
Yeni Şafak
Türkler Avrupa''yı inşaatla fethetti
Türkler Avrupa''yı inşaatla fethetti

Adeta Avrupa seferine çıkan Türk gayrimenkul şirketleri, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olarak kabul edilen MIPIM''e damga vurdu. 28 şirketin stant açarak projelerini tanıttığı ve 500''ü şirket yöneticisi olmak üzere 670 kişinin Türkiye''den katıldığı fuarda, Türkler, Fransız ve İngiliz şirketlerinden sonraki en büyük katılımcı oldu. Fuarda bu akşam gerçekleştirilecek olan ve 7-8 bin kişinin katılacağı açılış galasına Kültür Bakanlığı ve Nef sponsor oldu. Geçen yıl 300 metrekarelik Türkiye çadırı bu yıl bin 200 metrekareye çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı''nın organizasyonuyla Türkiye''den katılım 4 kat arttı. Fransa''nın Cannes kentinde dün başlayan ve 15 Mart''a kadar sürecek olan fuarda, Türk şirketleri projelerini 4 bin 300 uluslararası yatırımcı ile 20 bini aşkın ziyaretçiye tanıtıyor. Dünyadan bin 850 şirketin katıldığı uluslararası gayrimenkul fuarı, 27 trilyon dolarlık pazarın zirvesi olarak değerlendiriliyor.

FİKİRTEPE HATA DEĞİLDİ

MIPIM''de Türkiye çadırının açılışını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptı. Açılışın ardından değerlendirmelerde bulunan Topbaş, ruhsat iptalleriyle gündeme gelen Esenyurt''ta çözüme gitmek içim çalıştıklarını ifade ederek, ''Şu anda meclis gündeminde görüşüyoruz. Yeni planları değerlendireceğiz'' dedi. Topbaş, gündemdeki bir başka konu olan Fikirtepe''de ise afet yasasından önce karar almaları nedeniyle orada yüksek emsalin geçerli olduğunu belirterek, şunları söyledi: ''Burada bir fırsat verdik ancak bu fırsatı değerlendiremediler. Orada süreyi 5 yıl ile sınırlandırmıştık''

Derbent''teki dönüşümün garantisiyiz

Başkan Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nin Sarıyer Derbent''te yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışması standını da inceledi. Topbaş, konu ile ilgili olarak ''Burada büyük bir dönüşüm çalışması yapılıyor, kimse mağdur edilmeyecek, bazıları kafa karıştırıyor, onlara inanmasınlar, biz vatandaşın yanındayız, bize güvensinler, burada 1650 konut dönüşecek, vatandaşlarımız çok daha güvenli evlerde yaşayacaklar, biz bu çalışmanın arkasındayız'' dedi.

YENİŞEHİR DÜNYAYI GEÇECEK

Kadir Topbaş, Türkiye''deki gelişime işaret ederek, Türkiye''de dünyanın en büyük fuar alanını yapmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Topbaş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile bu konuyu görüştüklerini belirterek, ''İstanbul''daki Avrupa yakasında Yeni Şehir projesinin içinde dünyanın en büyük fuar alanını inşa etmeyi planlıyoruz'' şeklinde konuştu.


11 yıl önce