|

Üçüncü köprünün kalıbını çıkaracak

Azerbaycan''da Haydar Aliyev Havalimanı''nın beton kalıplarının üreticisi Urtim 3''üncü köprü için çalışmalara başladı. Urtim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, ''Köprü projesi için avam halde kabaca çalışmasını yaptık. İhaleden sonra alacak firmayla görüşüp detaylandıracağız'' dedi

Sercan Akıncı
00:00 - 25/04/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Üçüncü köprünün kalıbını çıkaracak
Üçüncü köprünün kalıbını çıkaracak

Urtim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, üçüncü köprünün yapımında kullanılacak beton kalıpları ve iskeleler için kabaca çalışma yaptıklarını söyledi. Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması 36''ncı Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapılarını açtı. Fuar, bin 150 katılımcı firmanın ürün ve hizmetlerini biraraya getiriyor. 24 - 28 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek fuarı 111 bini aşkın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarda Yeni Şafak''a konuşan Serdar Urfalılar, Azerbaycan''da Haydar Aliyev Havaalanı''nda ve Haydar Aliyev Müzesi''nde Urtim''in iskele ve kalıplarının kullanıldığını anlattı.Yurt içinde Tüpraş''da da Urtim''in kalıp ve iskelelerinin kullanıldığını aktaran Urfalılar, şöyle devam etti:

HAZIRDA BEKLİYORUZ

''3 Mayıs''ta ihale edilecek üçüncü köprü projesi için avam halde kabaca çalışmasını yaptık. İhaleden sonra alacak firmayla görüşüp detaylandıracağız. Aynı şekilde Kanal İstanbul ve üçüncü havalimanı projelerinin netleşmesini bekliyoruz. Buralara kesinlikle teklif vereceğiz. Erzincan, Kars havalimanları ve Atatürk Havalimanı''nın ilave fazı bizim kalıplarımızla yapıldı. Yeni havalimanı için de hazırda bekliyoruz.'' Öte yandan bugün gerçekleştirilen fuar açılışını Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü Barış Onay, DEİK Türk-Azerbaycan Cumhuriyeti İş Konseyi Başkanı Cengiz Gül ve Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ceyhun Mammadov yaptı. Fuar hakkında konuşan Onay, ''Bu yıl sektörün bir kez daha binlerce ziyaretçi ile buluşacak olması hem bizim için hem de sektörümüz için büyük bir heyecan'' dedi.

Enerji santralleri takibinde

Fuarda Sakarya''ya yaptıkları taş yünü yatırımıyla ''Yılın Yatırımı'' ödülünü alacak Eryap''ın CEO''su Emrullah Eruslu, bu ürünün Zorlu Center gibi prestijli projelerde kullanıldığını kaydetti. 120 milyon liralık bir yatırım yaptıklarını hatırlatan Eruslu, ''Bu ürün yangın yalıtımında çok önemli. Yüksek ısı olan yerlerin yalıtımında taş yünü kullanılmalıdır. Yapılması planlanan nükleer santral ve enerji santralleri için devrede olacağız'' dedi.


11 yıl önce