|

Uçuşta tavan fiyat geliyor

Uçak biletlerindeki yüksek ücret politikasına ''dur' diyecek ''tavan fiyat modeli', Kurban Bayramı sonrasına kaldı.

Bugün
00:00 - 22/09/2013 воскресенье
Güncelleme: 17:28 - 22/09/2013 воскресенье
Yeni Şafak
Uçuşta tavan fiyat geliyor
Uçuşta tavan fiyat geliyor

Uygulama ile uçak biletleri, uçuştan 3 gün öncesine kadar belirlenen fiyatın üzerinde satılamayacak. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, havayolu şirketlerinin, bayram ve özel günlerde astronomik rakamlara ulaşan bilet fiyatlarına düzenleme getirmek üzere geçen ay çalışma başlatmıştı. Bakanlık, yürüttüğü çalışma ile havayolu şirketlerinin tüm uçuşlarındaki fiyatlarına müdahale etmeyi planlıyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) yürüttüğü çalışmaya göre, şirketler uçuştan 3 gün öncesine kadar bakanlığın belirlediği tavan fiyata göre bilet satabilecek. Uçuşlarına son üç gün kala (72 saat) bilet alanlar ise havayolu şirketlerinin belirleyeceği yüksek ücretle uçuş yapmak zorunda kalacak. Ancak, havayolu şirketlerinin görüşleri alınarak gerçekleşen çalışmanın istenen hızda ilerlememesi nedeniyle tavan fiyat uygulaması Kurban Bayramı sonrasına kaldı.

Yetkililer, tavan fiyat modeli ile ilgili çalışmanın henüz sonuçlanmadığını ifade ederek, gelecek hafta şirket yetkilileri ile yapacakları toplantı sonrası hazırlayacakları taslağa son şeklini vermek istediklerini söyledi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sunacakları raporun onaylanması ile uygulamanın başlayacağını belirten yetkililer, ''Havayolu şirketlerinden gelen itirazları değerlendirip orta yolu bulmaya çalışıyoruz. Tavan fiyat uygulamasının Kurban Bayramı'na yetişmesi zor görünüyor.'' dedi.

Bakanlığın müdahalesi ile hafta sonları ve tatil dönemlerindeki bilet fiyatındaki artışın önüne geçilmiş olacak. Ancak yine de, ucuza seyahat etmek için uçuş planının mümkün olduğunca önceden gerçekleştirilmesi gerekiyor.


11 лет назад