|

Üniversiteye girip iktisat bölümünde okuyacağım

İstikbal'in sahibi işadamı Hacı Boydak, yüzde 10.8'e gerileyen işsizlik rakamlarının ileride daha da düşeceğini belirterek, “AK Parti hükümeti meslek lisesi sorununu çözdü, artık kalifiye eleman bulacağız” dedi. Boydak, LYS'ye girerek iktisat okumak istediğini söyledi

00:00 - 17/06/2011 Cuma
Güncelleme: 22:13 - 16/06/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Üniversiteye girip iktisat bölümünde okuyacağım
Üniversiteye girip iktisat bölümünde okuyacağım

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, her sene 700 bin üniversiteliye iş bulmak gerektiğini belirterek, gençlerin iş bulmak için kendilerini daha da geliştirmeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu. Boydak, TRT HABER'de konuk olduğu Ekonomi Kulübü programında AK Parti yönetiminin iyi işler yaptığını belirterek, hükümetin seçim sonrasında da ekonomiye ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.

Hacı Boydak, üniversiteye giderek eğitimini tamamlamak istediğini belirterek, “2,5 yılda liseyi bitirdim. Üniversite imtihanlarına girdim. Hedefim Açık Öğretim'e girmekti. 188 puan aldım, barajı geçtim. İnşallah ayın 25'inde tekrar sınavım var, Melikşah Üniversitesi İşletme-İktisat bölümünü istiyorum” diye konuştu. Son 9 yılda AK Parti'nin de güzel işler yaptığını söyleyen Boydak, 100 ülkeye 450 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti. Boydak, eskiden ihracat bile yapamadıkları İtalya'nın şimdi en fazla ihracat yaptıkları ülke olduğunu belirterek “Dünyanın neresi olursa olsun mal gönderebiliyoruz” diye konuştu.

MESLEK LİSESİ SORUNU BİTTİ

Boydak, işsizlik rakamlarının düşmesine rağmen her sene 700 bin yeni mezuna iş bulunması gerektiğini söyledi. Boydak meslek liseleriyle ilgili yapılan çalışmaları da değerlendirerek, “Meslek elemanı bulamıyorduk. YÖK Başkanımız'a da hükümete de teşekkür ediyoruz. Bu meslek liselerinin sorunlarını çözdüler. Şimdi meslek liselerine ilgi artıyor. Eleman ihtiyacımızı da şimdi rahat karşılayacağız” diye konuştu.


TÜRKİYE HER PROJEYİ YAPAR

Hacı Boydak, Türkiye'nin birçok önemli projeyi hayata geçirebileceğini ifade ederek, Kanal İstanbul'un zor ya da hayata geçirilemez bir proje olmadığını belirtti. Marmaray Projesi'nin önemine değinen Boydak, “Marmaray'ı gezdim. 2 kilometre tek taraftan yürüdüm. 2 kilometre de diğer şeritten yürüyerek geri geldim. Muhteşem bir proje. O nedenle Türkiye, buna benzer daha büyük projeler üretmelidir. Hayata geçirmekte zorlanmayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.



13 yıl önce