|

Vatan'ı Doğan'a sattım Süzer'le hiç görüşmedim

Vatan'ın kurucusu ve eski sahibi Zafer Mutlu, Vatan gazetesini Aydın Doğan'a sattığını açıkladı. Kentbank'ın eski sahibi iş adamı Mustafa Süzer de Vatan ve Kanal Türk'ün alımı için görüşme yapmadığını açıkladı

Behçet Güngör
00:00 - 5/12/2007 Çarşamba
Güncelleme: 23:47 - 4/12/2007 Salı
Yeni Şafak
Vatan'ı Doğan'a sattım Süzer'le hiç görüşmedim
Vatan'ı Doğan'a sattım Süzer'le hiç görüşmedim

Vatan Gazetesi'nin kurucusu ve uzun süre sahibi durumunda bulunan Zafer Mutlu, Vatan Gazetesi'ni Aydın Doğan'a sattığını, Kentbank'ın eski sahibi iş adamı Mustafa Süzer ile bir pazarlık yapmadığını belirtti. Süzer Grubu da Vatan Gazetesi ve KanalTürk'ün satın alınması ile ilgili bir görüşme yapılmadığını doğruladı. Vatan Gazetesi ile Kanaltürk Televizyonu'nun Kentbank'ın eski sahibi işadamı Mustafa Süzer'e satılmasıyla ilgili Gazatemizde önceki gün çıkan haber üzerine Vatan Gazetesi'nin kurucusu Zafer Mutlu'dan açıklama geldi. Mutlu, şu anda gazetenin sahibi olmadığına dikkat çekerek gazeteyi Aydın Doğan'a sattığını söyledi. Vatan Gazetesi'nin satışında herhangi etkisinin olmadığının altını çizen Mutlu, "Ben bu konuda daha önce de açıklama yapmıştım. Sayın Aydın Doğan'a sattım" dedi.

BU İLK İDDİA DEĞİL

Kentbank'ın eski sahibi işadamı Mustafa Süzer ile Vatan Gazetesi'nin satışıyla ilgili herhangi görüşme yapmadığını ifade eden Mutlu, daha önce de Vatan'ın Alevi cemaatinin önde gelen işadamlarından Flokser Grup'un patronu Rafet Tüket'e satıldığı yönünde bilgilerin dolaştığını hatırlatarak, bu bilgilerinde gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Vatan ve Kanal Türk ile görüşme yapmadıklarını belirten Süzer Grubu'ndan yapılan açıklamada “Grup, KanalTürk ve Vatan'ı satın almak için bir girişimde bulunmamış ve bu konu ile ilgili bir görüşme yapmamıştır. Süzer Grubu, ileride alacağı bir karar ile medya sektöründe yer alsa bile, bu geçmişte de olduğu gibi muhalefet amaçlı olmayacaktır” denildi.



16 yıl önce