|

VİKO ilk 10 hedefi için Ar-Ge merkezi kurdu

Alçak gerilim sektöründe 2020 yılına kadar dünyadaki ilk 10 firma arasına girmeyi hedefleyen VİKO, firmayı bu hedefe taşıyacak ürünlerin tasarlanacağı bir ar-ge merkezi kurdu. Şirket, 2014 yılında ar-ge çalışmalarına 10 milyon TL'lik kaynak ayırmayı hedefliyor

00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 00:20 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
VİKO ilk 10 hedefi için Ar-Ge merkezi kurdu
VİKO ilk 10 hedefi için Ar-Ge merkezi kurdu

Elektrik anahtar ve priz sektörünün lideri VİKO Elektrik ve Elektronik Endüstrisi A.Ş., Sancaktepe'de 60 bin metrekare üzerine kurulu tesisleri bünyesinde ar-ge merkezi kurdu. Kurulduğu günden beri ar-ge çalışmalarına büyük önem veren ve bu sayede sektöründe her zaman inovatif ürünlerin öncüsü olan VİKO'nun ar-ge merkezini, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün açacak. 2020 yılına kadar alçak gerilim sektöründe dünyadaki ilk 10 firma arasına girmeyi hedefleyen VİKO, Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ün açacağı ar-ge merkezinde firmayı bu hedefe taşıyacak ürünleri tasarlayıp, geliştirmeyi planlıyor.

REKABET EDEBİLMEK İÇİN AR-GE ŞART

Geçtiğimiz yıl ar-ge çalışmalarına 4,2 milyon TL tutarında kaynak ayırdıklarını anlatan VİKO Genel Müdürü Nusret Kayhan Apaydın, “Bunun toplam ciromuza oranı yüzde 1,63'tür. Hedefimiz bu yıl bu oranı yüzde 2'ye çıkarmaktır. 2014 yılında ise ar-ge çalışmalarına 10 milyon TL'lik kaynak ayırmayı hedefliyoruz. Çünkü rekabet edebilmek için lider olmak, kaliteli ve uygun maliyetli üretmek, pazarın beklentilerine en önce cevap verebilmek ve yenilik yapmak kaçınılmazdır. Bu nedenle globalleşen dünyada ar-ge altyapısı olmadan üretici olarak uzun süre varlık gösterebilmek mümkün değil” dedi.



12 yıl önce