|

Yatırıma geldik

Mozambik'te bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türklerin bu ülkeye sömürgeci olarak gelmediklerini belirterek, 'Mozambik ekonomisine katkı vermek, Mozambik insanına iş imkanı sağlamak için buradayız' dedi

Cahit Saraçoğlu
00:00 - 6/10/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:34 - 5/10/2012 Cuma
Yeni Şafak
Yatırıma geldik
Yatırıma geldik

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, beraberindeki 27 Türk işadamına 'Mozambik'e yatırım yapmak konusunda daha cesur olmanızı bekliyorum' diye seslendi. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Johannesburg'u önceki gün ziyaret etmesinin ardından dün Mozambik'e geçerek başkent Maputo'da bir dizi temasta bulunan Çağlayan, Mozambik Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Dışişleri Bakanı ve Ekonomi Bakanı ile ikili görüşmeler yaptı. Türkiye-Mozambik İş Forumuna katılan Bakan Çağlayan Willow Türk Okulunu da ziyaret etti. Türk ve Mozambikli işadamlarına hitap eden Çağlayan, iki ülkenin toplam dış ticaret hacminin yalnızca 170 milyon dolar seviyesinde olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

İŞADAMLARINA ÇAĞRI

'Biz Afrika kıtasına baktığımız zaman yerin üzerindeki insan zenginlini görüyoruz. Başkaları ise toprak altındaki maden ve petrolü görebilir. Biz Mozambik ekonomisine katkı vermek, Mozambik insanına iş imkanı sağlamak için buradayız.' Türk girişimcilerin dünyanın en cesur ve en çok risk alabilen müteşebbisleridir olduğunu vurgulayan Çağlayan, beraberindeki işadamlarına 'Mozambik ile güçlü bağlantılar kurun. Yatırım yapmakta cesur olun' diye seslendi.


12 yıl önce