|

Yılın son gongu İttifak için çaldı

2009 yılının son gongu, İttifak Holding hisselerinin borsada işlem görmeye başlamasıyla dün İMKB'de törenle çalındı

00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 22:19 - 31/12/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Yılın son gongu İttifak için çaldı
Yılın son gongu İttifak için çaldı

İttifak Holding A.Ş'nin (B) grubu hisse senetleri 58,50 lira baz fiyat ve 'ITTFH' işlem kodu ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) II. Ulusal Pazar'da işlem görmeye başladı. Böylelikle İMKB, yılın son işlem gününe, İttifak Holding hisselerinin Borsa'da işlem görmeye başlaması dolayısıyla düzenlenen törende çalınan gongla başladı.

YENİ BİR BAŞLANGIÇ

İMKB seans salonunda düzenlenen törende konuşan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, yılın son işlem gününde yeni bir başlangıcın yapılıyor olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Akgiray, cirosu ve iş hacmi bakımından İttifak Holding'in İMKB'nin büyükleri arasında yer alacağını belirtti.

Bu yıl Borsa'da 4. halka arzın yapıldığını hatırlatan Akgiray, '2010 yılında bu iş hergün yapılsın diye umuyoruz' dedi. Akgiray'ın 'Borsa'ya yeni bir kural çıkartıyoruz. Şirket her ay yüzde 10 büyümez ise tahtayı kapatıyoruz' şeklindeki esprili sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

3 TEMEL ESASI VAR

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa da 19 bin ortağı, 5 bin çalışanı ve 18 şirketi temsilen Borsa'da bulunmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Buğa, şöyle devam etti: “İlk günden beri 3 temel kriteri esas aldık; dürüstlük, güven ve istikrar.” 58 TL'den işlem görmeye başlayan İttifak Holding hisseleri, günü 47 TL'den kapattı.



Herhangi bir problem bulunmuyor

İttifak Holding İcra Kurulu Başkanı Ramazan Keser ise hisselerinin organize piyasalarda işlem görmesinin kendileri için yeni bir dönem olduğunu vurguladı. Önceki dönemlerde basında yer alan 'İttifak Holding'in Almanya'daki davaları' haberlerine ilişkin sorularını da cevaplayan Ramazan Kesen şöyle devam etti: 'Bizim, yasal süreçlere intikal etmiş, yurt dışından veya yurt içinden ortaklarımızla ilgili, bizi veya sermaye piyasasını rahatsız edecek herhangi bir hukuki sürecimiz yoktur'


14 yıl önce