|

Yüksek Hızlı Tren yola çıktı!

Türkiye'nin en büyük iki şehrini yüksek hızlı trenle birleştirecek olan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattı, bugün 18.30'da açılıyor. Ankara'dan Eskişehir'e yola çıkan trenin ilk seferinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bulunuyor.

Aa
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 13:04 - 25/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
 Yüksek Hızlı Tren yola çıktı!
Yüksek Hızlı Tren yola çıktı!

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Emrullah İşler, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Eskişehir'e gitti.

Açılış için ilk tören saat 14.30'da Eskişehir Garı'nda gerçekleştirilecek. Hattın resmi açılışı ise saat 18.30'da Pendik Garı'ndaki törenle yapılacak.

Erdoğan'ı Ankara Tren Garı'ndan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve Ankara Valisi Alaaddin Yüksel uğurladı.

Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009'da hizmete açılmıştı. Hattın tamamen hizmete girdikten sonra iki şehir arasındaki seyahat süresi ilk etapta 3,5 saate, kısa vadede de 3 saate düşecek.

Ankara-İstanbul YHT hattında ilk etapta Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunacak.

Hatta 755 sanat yapısı inşa edildi. Köseköy-Gebze arasındaki bölüm 150 milyon avroluk AB hibesi ile yapıldı. Hattın 4 milyar dolar olan maliyetinin 2 milyar doları krediden oluştu.


10 yıl önce