|

Yüzde 10 elektrik zammı gelebilir

Cihan
00:00 - 3/09/2009 Perşembe
Güncelleme: 09:54 - 3/09/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Yüzde 10 elektrik zammı gelebilir
Yüzde 10 elektrik zammı gelebilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TETAŞ'ın yüzde 21'lik zam talebinin tüketiciye yüzde 10 olarak yansıyabileceğini söyledi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kararı bugün vereceğini belirten Yıldız, "Hazine'ye yük olmadan enerji KİT'leri kendi aralarında bu alışverişi yapabilmeli. Fiyat artışı vatandaşa yüzde 10'lar civarında yansıyabilir." dedi.

Enerji Bakanı Yıldız, Rixos Grand Ankara Oteli'nde düzenlenen Türkiye-Irak,Suriye arasında Fırat ve Dicle nehirleri toplantısına katıldı. Toplantıya girişi öncesinde soruları cevaplayan Yıldız, vatandaşa üzücü haberi verdi. TETAŞ'ın elektrik fiyatlarında yüzde 21,8'lik zam talebini EPDK'ya ilettiğini kaydeden Yıldız, bu talebin birebir vatandaşa yansımayacağını, TEDAŞ'ın verdiği zam oranının tüketiciye yansıyacağını aktardı. EPDK'nın TEDAŞ'tan alacağı teklifle vatandaşa yansıyacak zam oranının belirleneceğini söyleyen Yıldız, "Yüzde 10'lar seviyesinde çıkabilir. Benim tahminim tüketiciye yüzde 10 yansıyayabilir." dedi.

Yıldız, "Al yada öde kapsamında kullanılamayan gazın tüketilmesi için ÖTV'siz doğalgaz satışı olacak mı?" sorusuna, "Bu konuyu Maliye Bakanı'na danışmam gerekir." karşılığını verdi. "Ermenistan ile yapılan protokol gereği elektrik alışverişi yapılacak mı?" sorusana da, mevcut durumda Ermenistan ile Türkiye arasında elektrik alışverişiyle ilgili bir girişim bulunmadığı cevabını verdi. Böyle bir çalışmayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp karar vermek zorunda olduğunu söyleyen Yıldız, çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Yıldız, Suriye ile Irak'a verilen su miktarıyla ilgili soruya ise su ve enerji için bırakılan 500 metreküplük suyun yeterli olduğunu kaydetti.

15 yıl önce