|

14 ticari anlaşma

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al-Şafi, ülkelerinin her zaman Türkiye'de yatırım için fırsat aradığını belirterek, Türkiye ile Katar arasında 14 yeni ticari anlaşmanın daha imzalanacağını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:11 - 15/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Şafi, Türkiye-Katar ilişkilerinin son yıllarda kazandığı ivmeye dikkati çekerek, ülkeleriyle Türkiye arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin çok iyi bir şekilde geliştiğini söyledi. Türkiye ile her türlü yatırım olanaklarının değerlendirildiğini ifade eden Şafi, halen Katar Ekonomi Bakanlığından bir heyetin olası yatırımlar için görüşmeler yaptığını vurguladı.



GÖRÜŞME 18 ARALIK'TA TRABZON'DA YAPILACAK


Katar'ın Türkiye'de Finansbank ve Digiturk'ü aldığını hatırlatan Şafi, “Katar, Türkiye'de yatırım için her türlü fırsatı değerlendirmektedir. Yakında Trabzon'da Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani ile Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir görüşmesi olacak. Trabzon'da 18 Aralık'ta Türkiye ile enerji, ekonomi ve turizm başta olmak üzere çeşitli alanlarda 14 anlaşma imzalayacağız. Bu anlaşmalar ilişkilerimizi daha da güçlendirecektir” dedi. Öte yandan Katar Emiri Al Sani'nin Trabzonspor'un yeni stadı Akyazı Arena'nın açılışına katılması da bekleniyor.



LNG görüşmeleri sürüyor


Dünyadaki doğalgaz rezervlerinin yüzde 14'üne sahip Katar ile Türkiye arasındaki LNG görüşmelerine değinen Katar'ın Ankara Büyükelçisi Şafi, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) satışında ticari görüşmelerin sürdüğünü de aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyaretinde BOTAŞ ile Katar milli petrol şirketi arasında Türkiye'nin bu ülkeden uzun vadeli ve düzenli LNG ithalatı yapmasını sağlayacak ön mutabakat zaptı imzalamıştı. Türkiye'nin Katar'a ihracatı demir-çelik, elektrikli makine ve cihazlar, motorlu araç ve parçaları, ev tekstil ürünleri, mobilya ve gıda gibi kalemlerden oluşuyor. Katar ise Türkiye'ye daha çok LNG, plastik ve mamulleri ile kimyevi ürünler ihraç ediyor.


#Katar
#Salim Mübarek Al-Şafi
#Finansbank
#Digiturk
7 yıl önce