|

1915 Çanakkale fiyatları uçurdu

İhalesi yapılan Çanakkale 1915 Köprüsü, Gelibolu ile Lapseki’deki arsa ve konut fiyatlarını uçurdu. Köprü ve bağlantı yollarının güzergahındaki araziler şimdilerde ikinci kez el değiştirmeye başladı. Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara, yakın zamanda el değiştiren arazilerin yüksek karlarla yeniden satışa çıkarıldığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/01/2017 Pazar
Güncelleme: 02:01 - 29/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

Perşembe günü ihalesi yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü, Gelibolu ile Lapseki'deki arsa ve konut alımını artırmakla kalmadı, araziler şimdilerde 2'nci kez el değiştirmeye başladı. Proje olarak duyurulmasının ardından yapılacak güzergahı merak edilen köprünün nereye konumlandırılacağının belli olmasının ardından civar il ve ilçelerdeki geyrimenkullerin fiyatlarını adeta uçurdu.



FİYATLAR 10 KAT ARTTI


Şehrin çehresini değişecek köprünün 2023 yılında hizmete gireceğinin kesinleşmesiyle birlikte Gelibolu ve Lapseki'de 10 bin lira olan arsaların fiyatı 100 bin liraya kadar artış göstermişti. Daha çok İstanbul'dan yatırım amaçlı arazi satın alanlar, şimdilerde elindeki arsayı kar amaçlı satışa çıkarmak için kolları sıvamış durumda.



İKİNCİ KEZ EL DEĞİŞTİRİYOR


Yeni Şafak'a konuşan Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara, köprü ve otoyol güzergahındaki arazi satışlarında ikinci kez el değiştirmenin başladığını söyledi. Güzergah üzerinde neredeyse satılacak arsa ve konutun kalmadığını ifade eden Dara, “Eskiden 5 bin lira olan arsanın fiyatı 25 bine, 10 bin olan tarlanın fiyatı da 100 bine kadar çıktı. Şimdilerde bu arazi sahipleri ellerindeki arazileri tekrar satışa çıkarıyorlar. Yüksek kar ediyorlar” dedi. Lapseki'de emlakçılık yapan Yasin Gür ise 3 yıl önce bir müşterisine 110 bin liraya sattığı arazinin geçtiğimiz günlerde 510 bin liraya alıcı bulduğunu kaydetti. Gür, “Böyle çok örnek var. Özellikle büyük şirketler başkaları üzerinden arazi alıp satıyorlar. Yüksek kar ediyorlar” diye konuştu. Özellikle Lapseki'de 7-8 yıl öncesine kadar 5 olan emlakçı sayısının şimdilerde 80'e çıktığını anlatan Gür, “Köylülerin hepsi birden emlakçı oldu. Bölgede çorba parasına emlakçılık yapanlar türedi.” ifadelerini kullandı.



Lojistikte yeni güzergah


Köprünün Anadolu yakasındaki ayağı Lapseki'nin Şekerkaya mevkii, Avrupa yakasındaki ayağı ise Gelibolu'nun Sütlüce mevkiinde olacak. İhalesi teknik olarak sonuçlanan köprünün temeli 18 Mart'ta atılacak. Köprünün Aralık 2019'a, bağlantı yollarının ise 2023 yılına yetiştirilmesi hedefleniyor. Tarihi projenin; Trakya'dan Ege ve Akdeniz'e uzanan taşımacılık hattında Tekirdağ ve Çanakkale'yi çok önemli bir konuma taşıması bekleniyor. Proje ile İstanbul'un trafik yükünün hafifletilmesi de hedefleniyor.













#Çanakkale
#Lütfi Dara
#Lapseki
7 yıl önce