|

2017’ye yaralarımızı sarmış olarak girdik

2016’yı büyük zorluklarla kapattıklarını söyleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 2017’ye umutlu başladıklarını söyledi. Bu yılı tasarruf bilinciyle geçireceklerini belirten Aycı, “Ne olursa olsun 2017 büyümenin yaşanacağı bir yıl olacak. İnanıyorum ki bu yılı karlı bitireceğiz” dedi. Aycı, çalışanların maaş zammı konusundaki fedakarlığını karşılıksız bırakmayacaklarını da kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/01/2017 Pazar
Güncelleme: 02:23 - 29/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda görev yapan muhabirlerle bir araya gelen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, önemli açıklamalarda bulundu. Zorlu bir 2016 yılını geride bıraktıklarını söyleyen İlker Aycı, 2017 beklentilerini ve çalışanlar ile ilgili tutumlarını dile getirdi. Aycı, “2016 ülkemiz için de, sektörümüz için de kolay bir yıl değildi. Çok şükür aldığımız tedbirlerle büyük oranda bunu telafi ederek kapattık. İnşallah mart ayında açıklayacağımız bilançoda bunu en iyi şekliyle göreceksiniz” dedi.



AYAĞIMIZI YORGANIMIZA UZATIRIZ


2017'ye çok daha ümitli girdiklerini ifade eden Aycı, “Tasarruf tedbirlerimizi ve gardımızı hiçbir şekilde açmadan, aklı başında, ayağımızı yorgana göre uzatarak ve yaralarımızı sarmış olarak bu yıla girdik. Çalışanlarımızın şirketine olan bağlılığı ve desteği, sendikamızın yine bu noktada attığı önemli adımlar yönetimimiz tarafından da olumlu karşılanarak birlikte yola çıktık” diye konuştu.



KAR HIZIMIZI KESTİ


6-7 Ocak tarihlerinde İstanbul'da hayatı felç eden kar yağışının hızlarını kestiğini belirten İlker Aycı, şunları kaydetti: “Kar hızımızı kesene kadar ocak ayı son derece olumlu geçti. İnşallah 2017 yılının 2016'dan çok daha iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz. Planlarımızı ve politikamızı büyüme üzerine kurduk. Ama büyümeyi çift haneli olarak planlamadık. Yurdumuzun, bölgemizin ve sektörümüzün şartlarını, dünyadaki trendleri, seyahat ve turizm sektöründeki gelişmeleri göz önünde bulundurarak planlamamızı yaptık. Ne olursa olsun bir büyümenin yaşanacağı bir yıl olacak. İnanıyorum ki seneyi de karlı bitireceğiz. Türk Hava Yolları bir kere daha gücünü, marka olarak bilinirliğini ve dünyadaki itibarı ile pazar payını büyütmüş olarak bundan çıkacaktı.”





REKLAM BÜTÇESİNDEN TASARRUF YAPACAK


Aycı, son olarak Super Bowl final maçında yayınlanacak olan ünlü aktör Morgan Freeman'ın oynayacağı reklam filmi ile ilgili yapılan eleştirilere de cevap verdi. Aycı, şunları söyledi: “Dünyada küresel operasyon yapan, bizimle eşdeğer şirketlerin reklam bütçeleri cirolarının yüzde 10'u ile yüzde 20'si arasında değişiyor. THY bugün bu dev bütçeler karşısında, reklam yapan, mesajını yayınlayan, markasını parlatanlara karşı bütçesinin yüzde 1'i ile 2'si arası bir rakamla bunlarla mücadele etmeye çalışıyor. Biz her yıl reklam bütçemizi büyütmek yerine, son iki yılda giderek üzerinde daha fazla tasarruf yaparak ilerliyoruz. Ama biz de belli oranda reklam yapmak zorundayız çünkü dünyada küresel operasyon yapan şirketler arasında havacılık sektöründe dördüncü büyük uçuş ağına sahibiz."



ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜR ETTİ


ilker Aycı, Hava-İş Sendikası ile yapılan Toplu İş Sözleşmesinde 2017 yılı için öngörülen zamlardan feragat ederek şirketine zor dönemde sahip çıkan THY çalışanlarının iş barışı, çalışma ve iş güvencesi açısından Türkiye'de çalışma hayatına katkıda bulunacak örnek bir karara imza attıklarını ifade etti.



“ÖLÜSÜ DEĞİL DİRİSİ LAZIM”


Genel Müdür Bilal Ekşi, sendika ile iş barışı konusunda yaptıkları görüşmelerin önemine dikkat çeken Ekşi, "Çalışanların 1 kuruşluk fedakarlığı bile böyle bir tavır gösterdikleri için THY açısından son derece önemliydi. Sendika başkanımızın 'bize bu şirketin ölüsü değil,dirisi lazım' sözü hakikaten Türk insanının en zor zamanda neleri düşündüğünü, nasıl tavır aldığını gösteriyor. Bu fedakarlık rakamı THY'yi ne oldurur, ne öldürür, ama o tavrın gösterilmesi bize çok büyük bir motivasyon kaynağı oldu. THY bugün kendisine uzatılan eli hiçbir zaman unutmayacaktır” şeklinde konuştu.





YÜZDE 3 BÜYÜME HEDEFİMİZ VAR


THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, çalışanlarının bu yıl zam talep etmemeleri yönündeki davranışının karşılıksız bırakılmayacağını belirtti. Ekşi, “Daha önceden hiçbir protokol yokken THY kar ettiğinde, çalışanlarına maaş ikramiyesi verdi. THY hiçbir zaman kuruşların hesabını yapmaz. Muhakkak surette bu duruşunu gösteren çalışanlarımıza her şeyden fazla değer verilir. Tüm zor şartlara rağmen 2017 yılında yüzde 3 büyümeyi esas aldıklarını belirten Ekşi, “2017 sonu itibari ile uçak sayımız bugünkü sayısı ile devam edecek. Bazı uçakların teslimini 2018'e erteledik. 2017 yılında 100 milyon doların üzerinde kar etmeyi hedefliyoruz. Şirkette öyle bir sinerji var" diye konuştu.



8 UÇAĞI KİRAYA
VEREBİLİRİZ


Kış döneminde 33 uçağı seferden çektiklerini belirten Ekşi, “Seferden çektiğimiz uçak sayısı 25 artı 8. Uçakları bakımları arz talep dengesi nedeniyle bu dönemde planlanır. 25 uçağı 2017 döneminde kullanacağız. 8 uçak için çözüm arıyoruz. Dinamik kapasite planlaması yaparken her hava yolunun yaptığı gibi uçak lazım olduğunda uçak alırsınız. Talep azaldığında uçaklarınızı uçurmazsınız, dışarıya verirsiniz. Bazı yerlere teklif verdik. Wet Lease yani ekiplerimizle birlikte kiraya verme veya başka yere satma opsiyonları değerlendiriyoruz” dedi.























#THY
#İlker Aycı
#Bilal Ekşi
7 yıl önce