|

40 milyon dolarla dönüyor

2013 yılında Türkiye pazarından çıkma kararı alan Praktiker 40 milyon dolarlık yatırımla yeniden yapılanıyor. Şirket, 2015'te 30, orta vadede ise 100 mağaza açmayı hedefliyor. Praktiker'in isim haklarını satın alan Hollandalı PracticalRetail Holding Başkanı Benjamin Steiner, "Amacımız Türkiye'de kalıcı yatırım" dedi.

.
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:10 - 23/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
40 milyon dolarla dönüyor
40 milyon dolarla dönüyor

Kar edemediği gerekçesiyle 2013 yılında Türkiye''den çıkma kararı alan Alman yapı marketi Praktiker Türkiye''de 40 milyon dolar yatırımla yeniden yapılanacağını açıkladı. Şirketin Türkiye''deki isim haklarını Hollanda merkezli PracticalRetail Holding satın alırken, şirket 2015 yılında 30 mağaza açmayı hedefliyor. Franchiselarla büyümeyi planlayan Praktiker, orta vadede ise 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

İKİ FARKLI MAĞAZA KONSEPTİ

Praktiker, artık Türkiye''de iki farklı mağaza konseptiyle bulunacak. 300-1000 metrekare arasında büyüklüğe sahip ''Praktiker Pratik'' adıyla yeni bir konsept yaratan Praktiker, 1000 metrekare üzeri metrekarelerde ise ''Praktiker''mağazalarıyla faaliyet gösterecek.

AMAÇ KALICI YATIRIM

Hollanda merkezli Practical Retail Holding BV şirketinin Başkanı Benjamin Schaller Steiner, Türkiye''de Praktiker Pratik ile yapı marketi ve ev geliştirme sektörüne yeni bir iş modeli sunduklarını belirterek Türkiye''deki planlarını şöyle anlattı: ''Praktiker, Almanya iflas ettikten sonra diğer ülkelerde yer alan mağazalarını ve şirketlerini satmak üzere karar aldı. Türkiye''deki isim haklarını tamamen Uygulama Yapı Marketleri A.Ş. olarak satın aldık. Türkiye''de yapı marketi ve ev geliştirme sektörüyle ilgili 16 milyar dolarlık potansiyeli göz önünde bulundurarak hızla çalışmalara başladık. Türkiye''de kalıcı yatırım yapmak ve sürdürülebilir şekilde büyümek amacıyla bulunuyoruz.''

''Akıllı yatırım'' fırsatı

Praktiker Türkiye Genel Müdürü Tayfun Kutlu, Praktiker mağazası açmanın akıllı bir yatırım fırsatı olacağını belirterek, şunları söyledi: ''Franchise yatırımcılarımız Praktiker''in kurulduğu günden bugüne 35 yıllık sektör bilgi birikimine ve tecrübelerine bir günde sahip olacaklar. Sektörle daha önce hiç tanışmamış olsa bile yatırımcımız sisteme dahil olarak Praktiker marka bilinirliği, bilgi birikimi ve tecrübesi ile sektörden birisi olmakla kalmayacak onun öncülerinden birisi olacak. Mağazalar Praktiker uzmanları tarafından en modern şekilde dizayn edilecek; ürün ve ekipmanların temininden, planlamaya, rafların yerleştirilmesinden, personel eğitimlerine kadar tüm süreçlerde yatırımcımızla birlikte olacağız.''

9 yıl önce