|

Bakan Yıldız'dan doğalgaz açıklaması

Enerji Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz tedariğinde Ukrayna kaynaklı sıkıntı yaşanma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Ntv
00:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:55 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Bakan Yıldız'dan doğalgaz açıklaması
Bakan Yıldız'dan doğalgaz açıklaması

Yıldız, kış ayları öncesinde doğalgaz tedariğinde sıkıntı olup olmayacağıyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Böyle bir ihtimal var ama son 1 hafta içerisinde Avrupa Birliği Rusya ve Ukrayna karşılıklı adımlar attı.

Görüşmelerde ilerleme oldu. Biz doğalgazın yarısını Rusya'dan alıyoruz. Ukrayna'dan kaynaklı olabilecek bir ihtimal var. Jeotermali artırmamız lazım. Su kaynaklarının azalması enerjiye olumsuz yansıdı." Yıldız, alternatif enerji kaynaklarını artırmak gerektiğini söyledi ve her şeye karşı çıkılmaması gerektiğini belirtti. Enerji Bakanı, doğalgazda en önemlisinin Ukrayna'dan gelecek miktarın olduğunu söyledi.

BOTAŞ ZARAR EDİYOR

Yıldız, doğalgazda indirimin olup olmayacağıyla ilgili olarak, "Türkiye'nin ham petrol varil fiyatlarına endeksli ama 6 ile 9 ay arasında fiyatlara yansıyan bir durumu var. Ancak biz hala son yapılan fiyat düzenlemelerine rağmen aldığımız fiyatın daha altında satıyoruz. 2 milyar lira civarında BOTAŞ zarar ediyor. Biz zaten zarar ediyoruz. Alacağımz her indirim, bu zararın telafi edilmesi için kullanılacak. Biz indirim talep etmekte haklıyız ama bu indirimin ne kadar olacağını göreceğiz" dedi.

BORDA ÖZELLEŞTİRME YOK

Enerji Bakanı, borda özelleştirmenin söz konusu olmadığını söyledi. Yıdlız, "Boru özelleştirmeyeceğiz. Herhangi bir özelleştirme programımız yok. Borun kamuda kalmasıyla alakalı net bir mesaj veriyoruz. Ne Türkiye'nin ne de AK Parti hükümetinin borun özelleştirilmesiyle alakalı bir düşüncesi yok" şeklinde konuştu.


9 yıl önce