|

Desteklerden yararlanın çağrısı

KOSGEB’in destek bütçesi, son 2 yılda 1 milyar lirayı buldu. KOSGEB Başkanı Recep Biçer, 10 çeşit desteklerinin bulunduğunu belirterek, işletmelere “Bunlardan yararlanın” çağrısı yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/01/2017 Pazar
Güncelleme: 02:32 - 29/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, destek bütçesinin yıllar itibarıyla sürekli artış gösterdiğini ve son 2 yılda 1 milyar liraya ulaştığını söyledi. Ankara'da düzenlenen OSTİM İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi (İŞİM) bilgilendirme toplantısında konuşan Biçer, işletmelerin rekabet gücünü artırmak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyerek idarenin şu anda 10 çeşit desteğinin bulunduğunu belirtti. Biçer, “Genel Destek Programı kapsamında Yurt Dışı İş Gezisi Desteği sağlıyoruz. İşletmeleri yurt dışına açmaya yönelik çalışıyoruz. KOSGEB'in sağladığı imkanlardan küçük büyük demeyin istifade edin” çağrısında bulundu.



BAKANLIĞIMIZI ZORLUYORUZ


KOSGEB'in destek bütçesinin yıllar itibarıyla sürekli artış gösterdiğine dikkati çeken Biçer, “Son 2 yılda bütçemiz 1 milyar lirayı buldu. Şu anda yaklaşık 1 milyar 40 milyon lira civarında. Bunun üzerine, son yaptığımız '50 bin lira 0 faiz' kredisi var, bunun ilave maliyetleri olacak. Maliye Bakanlığımızı zorluyoruz, küçük bir ışık bulduk gibi, buradan bize sağlanacak ilave kaynaklarla belki bu seneyi 1,5 milyarın üzerinde bir rakamla tamamlama imkanımız var” dedi. Kamu, sanayi ve üniversite iş birliklerinin artırılması gerektiğine işaret eden Biçer, bunun için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.







İşbirlikleri önemli


OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da kümelenme kapsamında yapılan çalışmalarda tüm paydaşların bir araya geldiğini belirterek, iş birliklerinin sanayici açısından önemine dikkati çekti. Toplantıda 2016 yılı faaliyetleri ve 2017 hedefleri anlatıldı.








#KOSGEB
#Recep Biçer
7 yıl önce