|

Döviz satılacak gündeyiz

Kur seviyesinin geldiği yerin ekonominin gerçeklerine uygun olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İçinden geçtiğimiz günler, ‘döviz alınacak’ değil ‘döviz satılacak’ günlerdir” dedi. Erdoğan, başta kamu bankaları ve Merkez Bankası (TCMB) olmak üzere faizlerin düşürülmesi gerektiği çağrısını da yineledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 23:46 - 4/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta kamu bankaları ve öncelikle TCMB olmak üzere faiz oranlarının aşağı çekilmesi gerektiğini belirtirken, içinden geçtiğimiz günleri ise “döviz alınacak değil döviz satılacak günler” olarak tanımladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 33. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, kur seviyesinin geldiği noktanın ekonominin gerçeklerine uygun olmadığını söyledi. 2013'ten bu yana arka arkaya yaşanan hadiseler, olaylar ve saldırılar nedeniyle ekonominin dinamiklerinde bir yorgunluk ortaya çıktığının görüldüğünü ifade eden Erdoğan, ekonominin can damarının istikrar ve güven olduğunun altını çizdi.



YÜKSELİŞİN AREFESİNDEYİZ


Şu ana kadar genel bir durgunluk ve yorgunluğun ötesinde kalıcı bir hasarın olmadığına işaret eden Erdoğan, “İhracatımız bu yıl itibarıyla yeniden toparlanmaya başladı. Dış ticaret açığımız giderek kapanıyor. Gerilemenin durduğu, göstergelerdeki okların yeniden yükselişe işaret ettiği bir döneme girdik” diye konuştu. Erdoğan, turizm sektöründe de bu sezondan itibaren yeniden yükselişin başlayacağını ifade etti.



MİLLİ EKONOMİYE ÇAĞRI


Türkiye ekonomisini oluşturan tüm iş kollarına da çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Tüm yatırımcılarımızdan, iş adamlarımızdan, esnafımızdan, sanatkarlarımızdan, vatandaşlarımızdan şunu rica ediyorum; lütfen elinizdeki tüm imkanları harekete geçirin, üretin, alın, satın, istihdam edin, yatırım yapın, piyasayı hareketlendirin. Başta kamu bankaları olmak üzere, lütfen faiz oranlarını düşürün. Faiz oranlarını düşürün ki yatırımcı, girişimci çok daha rahat bir şekilde yatırımını yapabilsin. Çünkü, yatırım olursa üretim olacak, üretim olursa bu sıkıntılı süreç başarıyla atlatılacaktır. Çok kazanacaktın, biraz az kazan.”


#Kur seviyesi
#Recep Tayyip Erdoğan
#TCMB
7 yıl önce