|

Dövizi bozan altına koştu

Ülkesine destek olmak için yastık altındaki dövizini bozan vatandaş altına yönelince altın talebi yüzde 30 arttı. Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Kökler, “Döviz bozduranın yüzde 80’i altın alıyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:30 - 14/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dövizlerin TL veya altına çevrilmesi çağrısı sonrası “ticaretin kalbi” Kapalıçarşı'da döviz bozduranların ve altına yönelenlerin sayısı arttı.



Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler, Kapalıçarşı'nın, İstanbul'un bütün ilçeleri ve Anadolu'nun tüm illeri ile irtibatı olduğunu, söz konusu bölgelere ciddi şekilde altın ve döviz arz ettiğini söyledi.



Dimdik ayaktayız


Kökler, “Vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra dolar bozdurup altın almaya başladı. Döviz bozduranın yüzde 80'i altın alıyor, yüzde 20'si ise TL'de kalıyor. Büyük bir altın talebi var. Kapalıçarşı'da hem dolar bozdurma hem de altın talebinde yüzde 30 artış yaşandı. Kapalıçarşı'da günde ne kadar döviz bozdurulduğuna veya altın satıldığına dair net bir rakamın bilinmesi mümkün değil. Ama dolar bozdurmada ve altın almada ciddi bir artış var” bilgisini verdi.



Türkiye'nin tüm sıkıntılara rağmen dimdik ayakta olduğunu belirten Kökler, Türkiye'nin hedefine doğru yürüdüğünü, ülkenin bu olumsuz olaylardan kurtulması için Kapalıçarşı esnafı, yönetimi ve çalışanları olarak her türlü gayreti göstermeye hazır olduklarını da vurguladı. Kiraların TL ile alınmasına ilişkin de açıklama yapan Kökler, ilk yönetim kurulu toplantısında bu konuda tavsiye kararı aldıklarını bu konuda yaptırımlarının olmadığını söyledi. Çarşıda 2 bin 500 dükkan olduğuna işaret eden Kökler, “Bunların yüzde 50'si kirada. Henüz çağrımız çok yeni olmasına rağmen kiradaki dükkanların yüzde 25-30'u ya TL'ye geçti ya da kiralarında indirime gitti” şeklinde konuştu.


#Kapalıçarşı
#Döviz
7 yıl önce